ΗΠΑ: Διόγκωση δανείων για αγορά κατοικίας,αυτοκινήτων και φοιτητικών δανείων

3 λεπτά ανάγνωση
18 Φεβρουαρίου 2014

Η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά το προηγούμενο τρίμηνο με την μεγαλύτερη άνοδο σε έξι χρόνια, καθώς διογκώθηκαν τα δάνεια για αγορά κατοικίας και αυτοκινήτων, καθώς και τα φοιτητικά δάνεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve Bank Νέας Υόρκης.

Τα δάνεια των αμερικανικών νοικοκυριών αυξήθηκαν 2,1% ή $241 δισ. στα $11,52 τρισ., που είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το Q3 του 2007.

Τα επίπεδα δανείων ήταν 180 δισ. δολ. υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πάντως το σύνολο των καταναλωτικών δανείων παραμένουν 9,1% χαμηλότερα από την αιχμή των $12,68 τρισ. το 2008.

Άνοδο 12% σημείωσαν το 2013 τα φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ, σκαρφαλώνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των $1,08 τρισ. Σύμφωνα με την έρευνα της Fed Νέας Υόρκης, ανοδικά κινήθηκε και το ποσοστό των καθυστερούμενων δανείων. Τα καθυστερούμενα δάνεια πλέον των 90 ημερών αποτελούσαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 το 11,5% του συνόλου των δανείων, έναντι 8,5% δύο χρόνια νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φοιτητικά δάνεια εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό καθυστερήσεων από οποιαδήποτε άλλη μορφή χρέους των νοικοκυριών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Ανάπτυξη 2% το 2026 και 2,1% το 2027 

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ανοίγει θετικότερο σενάριο για την

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτώση σε Nikkei, Topix και Kospi λόγω Ιράν

Οι ασιατικές αγορές χάνουν έδαφος την Παρασκευή.

Πετρέλαιο: Η αποκλιμάκωση στα στενά του Ορμούζ στέλνει χαμηλότερα τις τιμές

Η αγορά πετρελαίου αλλάζει γρήγορα κατεύθυνση.