ΗΠΑ: Πτώση 1,2% του δείκτη τιμών εισαγωγών τον Δεκέμβριο

3 λεπτά ανάγνωση
14 Ιανουαρίου 2016

Οι τιμές για τα εισαγόμενα αγαθά υποχώρησαν τον Δεκέμβριο, αναδεικνύοντας πώς οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και ένα ισχυρό δολάριο, ασκούν πτωτικές πιέσεις στον πληθωρισμό.

Οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 1,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασία. Ήταν η έκτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν πτώση 1,4%^.

Οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,5% το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία από την πτώση κατά 0,4%.
Σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, οι τιμές εισαγωγών διαμορφώθηκαν χαμηλότερα 8,2% τον Δεκέμβριο. Το ποσοστό, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, υποχωρεί εδώ και 17 συνεχόμενους μήνες.

Η ραγδαία πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι ο κύριος “ένοχος” για την μείωση του κόστους εισαγωγής. Οι τιμές του εισαγόμενου πετρελαίου υποχώρησαν 10% τον Δεκέμβριο –στην μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Αύγουστο.
Εάν αφαιρεθεί το πετρέλαιο, οι τιμές εισαγωγών διαμορφώθηκαν χαμηλότερα 0,4% τον Δεκέμβριο και έχουν υποχωρήσει 3,7% σε σχέση με το περασμένο έτος. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.