ΗΠΑ: Θα υποστηρίξουμε την νέα ελληνική κυβέρνηση στις προσπάθειες της για οικονομική ανάκαμψη

3 λεπτά ανάγνωση
22 Σεπτεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και στις προσπάθειες της για οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik .

«Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για την νίκη του στις χθεσινές εκλογές και αναμένουμε να συνεργαστούμε με την νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Καθώς η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει το έργο της, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας και τις διεθνείς προσπάθειες που προάγουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος εξήγησε πως το ενδιαφέρον των ΗΠΑ «ήταν και παραμένει η Ελλάδα να βγει ισχυρότερη από την παρατεινόμενη οικονομική κρίση και να διαδραματίσει ένα σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή».

Παράλληλα υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ και η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται στενά με την ελληνική κυβέρνηση σε διμερή και περιφερειακά θέματα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Διορθώνουν Brent και WTI μετά το άλμα 4% της Τετάρτης

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, μετά το άλμα σχεδόν 4% που κατέγραψε

Κρ. Γκεοργκίεβα: «Φρένο» στο χρέος των πλούσιων χωρών

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα έστειλε αυστηρό μήνυμα στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Η νέα κανονικότητα του ακριβού χρήματος, οι προκλήσεις του χρέους και οι «τιμωροί» των ομολόγων

Σε υψηλά έως και 30 ετών σκαρφάλωσαν τα κόστη δανεισμού διεθνώς με