Ιταλία: Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0.1% το γ΄3μηνο – πρώτη φορά μετά το 2014

2 λεπτά ανάγνωση
30 Νοεμβρίου 2018

Η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2018 λόγω της πτώσης της εγχώριας ζήτησης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με την ιταλική στατιστική υπηρεσία.

Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου κατέγραψε αύξηση 0,7% σε σύγκριση με το γ τρίμηνο 2017, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,8% πριν από ένα μήνα.

Το τρίτο τρίμηνο οι καταναλωτικές δαπάνες εξασθένησαν κατά 0,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 1,1%.

Τον περασμένο μήνα, η ιταλική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω (στο 1,2% έναντι 1,5% προηγουμένως) τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας στο σύνολο του 2018.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

S&P: Επιβράδυνση στο 1,7% για την Ελλάδα – Πληθωρισμός 4,2% και ανησυχία για ενέργεια και τουρισμό

Μήνυμα επιβράδυνσης αλλά και ανθεκτικότητας στέλνει η Standard & Poor’s για την

Ευρώπη: Σκιά επιβράδυνσης στην ανάπτυξη – Πιέσεις από ενέργεια και επιτόκια

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Δ. Τσιτσιράγκος (πρόεδρος Alpha Bank): «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον recovery story, είναι επενδυτικός προορισμός»

Ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος τόνισε στο Delphi Economic Forum XI ότι η Ελλάδα