Νέα «καμπάνα» αντιμετωπίζει η Barclays

3 λεπτά ανάγνωση
15 Μαΐου 2015

Η Barclays πιθανότατα θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο για παραβίαση του διακανονισμού με τις αμερικανικές αρχές για τη χειραγώγηση επιτοκίων, αναφέρουν στο Bloomberg πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Το πρόστιμο αναμένεται να έρθει μετά τις ανακοινώσεις του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσει μέσα στις επόμενες ημέρες την έρευνα του στην Barclays και άλλες τέσσερις τράπεζες για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος, αναφέρουν τρεις πηγές στο πρακτορείο.

Το μέγεθος του προστίμου δεν είναι ξεκάθαρο αλλά πριν από μερικές εβδομάδες ήταν κοντά στα 60 εκατ. δολ. αναφέρει μία από τις πηγές. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι όροι και το ύψος του προστίμου θα μπορούσαν να αλλάξουν, αναφέρουν οι πηγές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Barclays αναμένεται να παραδεχτεί την ενοχή της σε κατηγορίες για χειραγώγηση νομισμάτων μαζί με τις Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. και Royal Bank of Scotland Plc.

Η βρετανική τράπεζα αναμένεται να πληρώσει πρόστιμα άνω του 1 δισ. δολ. στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και σε άλλες εποπτικές αρχές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Ανάπτυξη 2% το 2026 και 2,1% το 2027 

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ανοίγει θετικότερο σενάριο για την

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτώση σε Nikkei, Topix και Kospi λόγω Ιράν

Οι ασιατικές αγορές χάνουν έδαφος την Παρασκευή.

Πετρέλαιο: Η αποκλιμάκωση στα στενά του Ορμούζ στέλνει χαμηλότερα τις τιμές

Η αγορά πετρελαίου αλλάζει γρήγορα κατεύθυνση.