Ομπάμα: $450 εκατ. στην Κολομβία για την ειρηνευτική συμφωνία

3 λεπτά ανάγνωση
5 Φεβρουαρίου 2016

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα ζητήσει από το κογκρέσο πάνω από 450 εκατομμύρια δολάρια (401,3 εκατ. ευρώ) σε βοήθεια για την Κολομβία ώστε η χώρα να εφαρμόσει μια ειρηνευτική συμφωνία η οποία θέτει τέλος σε έναν πόλεμο που κράτησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη Λατινική Αμερική, και ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την φυγή εκατομμυρίων, είπε ο Λευκός Οίκος χθες.

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει την κολομβιανή κυβέρνηση σε θέματα αντιτρομοκρατίας και ναρκωτικών, καθώς και με προγράμματα επιμόρφωσης και επανεκπαίδευσης ώστε να βοηθηθεί η επανένταξη στην κοινωνία των μελών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), μια αριστερή επαναστατική οργάνωση.

Επί πλέον, η αμερικανική κυβέρνηση θα δεσμεύσει 33 εκατομμύρια δολάρια (29,4 εκατ. ευρώ) σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει το θέμα των ναρκών που έχουν παραμείνει στο έδαφός της, είπε ο Λευκός Οίκος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Ανάπτυξη 2% το 2026 και 2,1% το 2027 

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ανοίγει θετικότερο σενάριο για την

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτώση σε Nikkei, Topix και Kospi λόγω Ιράν

Οι ασιατικές αγορές χάνουν έδαφος την Παρασκευή.

Πετρέλαιο: Η αποκλιμάκωση στα στενά του Ορμούζ στέλνει χαμηλότερα τις τιμές

Η αγορά πετρελαίου αλλάζει γρήγορα κατεύθυνση.