Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές μετά το χθεσινό ράλι λόγω Μέσης Ανατολής

2 λεπτά ανάγνωση
9 Ιουνίου 2026

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται πτωτικά την Τρίτη, διαγράφοντας μεγάλο μέρος των ισχυρών κερδών που κατέγραψαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά το έντονο γεωπολιτικό ράλι.

Το Brent υποχωρεί κατά 1% στα 93,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI σημειώνει απώλειες 1,2% στα 90,17 δολάρια.

Παρά τη σημερινή διόρθωση, οι αγορές εξακολουθούν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς οι πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν και τα πλήγματα στον Λίβανο έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για ενδεχόμενες διαταραχές στην παγκόσμια προσφορά ενέργειας.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη όσο δεν διαφαίνεται άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργειακό ράλι: Φόρος στα υπερκέρδη των πετρελαϊκών;

Οι τιμές στην αντλία ανεβαίνουν και μαζί τους η πολιτική «πίεση» στις

Γιατί δεν αποκλείεται επιστροφή των επιτοκίων της ΕΚΤ στα ιστορικά υψηλά του 4%

Σε νέο… stress test για τις επιπτώσεις σε πληθωρισμό και ανάπτυξη οδηγεί την Ευρωπαϊκή

Aramco: Καθυστερούν φορτία πετρελαίου προς την Ευρώπη – Πίεση στα διυλιστήρια

Νέα αβεβαιότητα αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια, καθώς η Aramco ακυρώνει ή μεταθέτει