Πρόστιμο στο ΚΚΕ επειδή παραβιάζει τον νόμο και δεν αναφέρει τις πηγές των εσόδων του

4 λεπτά ανάγνωση
10 Αυγούστου 2020

Μέχρι τώρα γίνονταν ανεκτές οι παραβιάσεις του νόμου του 2014 από το ΚΚΕ το οποίο αρνούνταν τον έλεγχο στα οικονομικά του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Οικονομικών του ΚΚΕ,  επιβλήθηκε πρόστιμο 4% της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης λόγω της μη συμμόρφωσης του κόμματος με νομοθέτημα που ορίζει ότι πρέπει να δηλώνονται στις αρχές τα στοιχεία όσων ενισχύουν οικονομικά πολιτικά κόμματα και οργανώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε να εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, που τα αντιμετωπίζει σαν ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους. Με βάση αυτό το νόμο επιβάλλεται πρόστιμο στο ΚΚΕ, το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτός ο νόμος προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, το ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2014, και δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

Ο αντιδραστικός αυτός νόμος πρέπει να καταργηθεί και η όποια προσπάθεια εφαρμογής του πρέπει να πέσει στο κενό, γιατί είναι σε βάρος γενικά όλου του λαού και των λαϊκών οργανώσεων».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Πλεόνασμα πάνω από €1 δισ. στο ξεκίνημα του έτους

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2026, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα

Πρωτογενές πλεόνασμα €5,175 δισ. στον προϋπολογισμό το α’ 4μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 5,175 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό το α’ τετράμηνο

Όμιλος ΟΤΕ: Αύξηση 4,9% στα έσοδα και 2,8% στα προσαρμοσμένα EBITDA το α’ τρίμηνο

Δυναμικό ξεκίνημα για τη χρονιά, με αύξηση κατά 4,9% στα έσοδα και