ΣΚΑΪ

Στ. Πιτσιόρλας: Πωλούνται Εγνατία Οδός, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΗ

«Τα προαπαιτούμενα είναι γνωστά, οι συμφωνίες είναι δεδομένες» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» ερωτηθείς για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πώληση της Εγνατίας Οδού, του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΗ.

Πάνω από 2.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Β. Αιγαίου

Συνολικά 1.877 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Συγκεκριμένα στα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν καταγραφεί οι αφίξεις 1.877 ατόμων (1.148 στη Λέσβο, 572 στη Χίο και 117 στη Σάμο), ενώ σήμερα το πρωί έχει διαπιστωθεί η άφιξη -χωρίς να έχουν ακόμα καταγραφεί- 44 ατόμων στη Λέσβο και 157 ατόμων στη Χίο.

Σπίρτζης: Εισοδηματικά κριτήρια στα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ

Εισοδηματικά κριτήρια στο ύψος των προστίμων για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, εισαγωγή νέων κατηγοριών παραβάσεων (π.χ για αντικοινωνική συμπεριφορά) αλλά και ποινών χωρίς οικονομική επιβάρυνση, προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

FT: Πόρισμα φωτιά για την Πειραιώς - Μεγάλου: Ντροπιαστικά τα ευρήματα - παραιτήσεις 10 στελεχών

Οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα παρουσιάζουν όλες τις πτυχές της πώλησης από την πλευρά της Τράπεζας δανείων συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ προς 300 εκατ. Ευρώ σε fund.

«Θρίλερ» η ονομαστική ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μετατρέπεται για την κυβέρνηση η ψήφιση του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου σχετικά με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, καθώς με τα υφιστάμενα δεδομένα που δημιουργούν οι διαφωνίες του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝ.ΕΛ και όχι μόνο, συγκεντρώνεται πολύ δύσκολα η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί αύριο το μεσημέρι φαντάζει με θρίλερ για γερά νεύρα.

Ντάισελμπλουμ: Οι εκλογές στη Γερμανία δεν πρόκειται να αλλάξουν το Μνημόνιο

Οι εκλογές στη Γερμανία και ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξουν το Μνημόνιο ούτε να σκληρύνουν τη στάση της ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα, διαμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του σώματος στο Λουξεμβούργο.

Ο Ν. Φίλης επιμένει - στα 15 το δικαίωμα αλλαγής φύλου

Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης εμμένει στη θέση να παραμείνει η διάταξη για το δικαίωμα νομικής αναγνώρισης φύλου στα 15 έτη, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν όλες οι παρατηρήσεις του επιστημονικού κόσμου.