Τουσκ: Δεν έχει αποφευχθεί το Brexit

3 λεπτά ανάγνωση
17 Φεβρουαρίου 2016

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε σήμερα, με επιστολή του προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη βέβαιη η επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, καλώντας όλους τους ηγέτες να συμβάλουν προκειμένου να γεφυρωθούν τα εναπομείναντα χάσματα.

«Δεν υπάρχει ακόμη καμία εγγύηση ότι θα επιτύχουμε μια συμφωνία», υπογράμμισε στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΕ.

«Έχουμε διαφοροποιήσεις σε κάποια πολιτικά ζητήματα και έχω πλήρη επίγνωση του ότι θα είναι δύσκολο να τις ξεπεράσουμε. Συνεπώς, σας προτρέπω να επιδείξετε εποικοδομητική στάση», επισήμανε ο Τουσκ, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει «καλύτερη χρονική στιγμή για έναν συμβιβασμό».

Παράλληλα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, αυτό «θα αποτελέσει μια ήττα τόσο για την Βρετανία, όσο και την ΕΕ και μια γεωπολιτική νίκη για όσους επιδιώκουν να μας διαιρέσουν».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι