Ουάσιγκτον προς Αθήνα – εταίρους: Συμφωνήστε

4 λεπτά ανάγνωση
20 Φεβρουαρίου 2015

Πιέσεων συνέχεια από την Ουάσιγκτον προς Αθήνα και εταίρους για επίτευξη συμφωνίας ενόψει του Eurogroup. Η Ουάσιγκτον προέτρεψε την Πέμπτη το βράδυ τους Ευρωπαίους ηγέτες και την κυβέρνηση της Ελλάδας να προβούν σε αμοιβαίες παραχωρήσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Στην αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο «επιστροφής της αβεβαιότητας» στην ευρωζώνη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε νέες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Όπως επισήμανε από την πλευρά του ο αμερικανός αξιωματούχος, «είναι σημαντικό για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία να επιτευχθεί μία συμφωνία», προσθέτοντας «ότι για να γίνει αυτό, οι δύο πλευρές πρέπει να προχωρήσουν σε αμοιβαίους «συμβιβασμούς».

«Οι Ευρωπαίοι έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται αυτές τις προκλήσεις» διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Εάν οι συνομιλίες αποτύχουν, η Ελλάδα θα αισθανθεί αμέσως τις οικονομικές επιπτώσεις» και η ευρωζώνη θα βιώσει «την επάνοδο της αβεβαιότητας, όπως επίσης και η οικονομία στο σύνολό της» προσέθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντυ θα συμμετάσχει και στη σημερινή (Παρασκευή) συνεδρίαση του Eurogroup.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Ανάπτυξη 2% το 2026 και 2,1% το 2027 

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ανοίγει θετικότερο σενάριο για την

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτώση σε Nikkei, Topix και Kospi λόγω Ιράν

Οι ασιατικές αγορές χάνουν έδαφος την Παρασκευή.

Πετρέλαιο: Η αποκλιμάκωση στα στενά του Ορμούζ στέλνει χαμηλότερα τις τιμές

Η αγορά πετρελαίου αλλάζει γρήγορα κατεύθυνση.