ΗΠΑ: Ο Μπλούμπεργκ αποσύρεται από την «κούρσα» για το χρίσμα των Δημοκρατικών

3 λεπτά ανάγνωση
4 Μαρτίου 2020

Αποσύρεται από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών και στηρίζει τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, την επομένη της απογοητευτικής για τον ίδιο «Σούπερ Τρίτης».

«Πριν από τρεις μήνες, έθεσα υποψηφιότητα για τις προεδρικές για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, αποσύρομαι από την κούρσα για τον ίδιο λόγο: για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή κατέστη σαφές ότι, αν συνέχιζα, θα ήταν πιο δύσκολο να φτάσουμε» στον στόχο αυτόν, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι θα στηρίξει τον Μπάιντεν, ο οποίος εκπροσωπεί τη μετριοπαθή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, θεωρώντας ότι είναι «ο καλύτερος» υποψήφιος για να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών ο Μπλούμπεργκ δαπάνησε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια, από την προσωπική περιουσία του, για να προωθήσει την υποψηφιότητά του, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο shutdown

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που βάζει τέλος

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Fed πατά φρένο στις μειώσεις επιτοκίων

Σε φάση αναμονής και προσεκτικών κινήσεων βρίσκεται η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων