Το σκηνικό, ίδιο κι απαράλλαχτο, χρόνια τώρα: ομάδες κουκουλοφόρων, που δεν ξέρεις αν είναι φοιτητές, ημιπιτσιρικάδες ή ασπρομάλληδες “εξαρχειωμένοι”, παίζουν ξύλο με τα ΜΑΤ. Κάποιος τραυματίζεται, πότε ελαφρότερα, πότε σοβαρότερα, πότε από την μια πλευρά, πότε από την άλλη. Προσάγονται 2-3 και αφήνονται ελεύθεροι, διότι κανένας δεν μπορεί να τους αναγνωρίσει με βεβαιότητα.

Αν τύχει και είναι γνωστοί στην αστυνομία από παλαιότερη δραστηριότητα, τηλεφωνάει στον υπουργό ο μπαμπάς, που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος κόμματος, πολιτειακός παράγων ή επιχειρηματίας της καλής κοινωνίας και αφήνονται ελεύθεροι. Στη χειρότερη περίπτωση, αν φτάσουν στο δικαστήριο, αναλαμβάνουν δράση οι μόνιμοι εργολάβοι της αριστερής δικηγορίας, με σιγοντάρισμα από τα “προοδευτικά” ΜΜΕ, ενώ “το ίσο” κρατάν οι επαγγελματίες ψαλτάδες της παρακμιακής υποκουλτούρας που ονομάζεται αριστερή διανόηση. Και στην εντελώς σπάνια περίπτωση που καταδικαστούν, η ποινή είναι με αναστολή. Αποτέλεσμα: ουδέποτε κάθισε, έστω και μία μέρα, στη φυλακή, κάποιος από αυτούς που κολλάν αναρχοκομματικά ένσημα, κάνοντας επαναστατική γυμναστική στα Πανεπιστήμια.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η οργανωμένη, δήθεν, κοινωνία σ΄ αυτούς τους επίδοξους Νταβελουχιώτηδες; Αυτό που στέλνει γενικά σε κάθε παράνομο: το έγκλημα συμφέρει! Σπάστε, κάψτε, γκρεμίστε, κλέψτε, κάν’τε ό,τι γουστάρετε, και το πολύ – πολύ να “φάτε” 12 μήνες με 3ετή αναστολή.

Η ΝΔ εξελέγη διότι υποσχόταν νόμο και τάξη. Τη συνέχεια την ξέρουμε. Η αστυνομία, που θα μπορούσε να μπαίνει στα πανεπιστήμια όπως σε κάθε άλλο σημείο της ελληνικής επικράτειας, έγινε ειδική άοπλη πανεπιστημιακή φρουρά, η οποία ακόμα εκπαιδεύεται, προφανώς στον χειρισμό σφυρίχτρας, καθώς αυτό θα είναι το μοναδικό “όπλο” που θα έχει επάνω της, μαζί με ένα κινητό για να ειδοποιεί την κανονική αστυνομία όταν θα γίνεται σάκος του μποξ των αναρχοτραμπούκων. Ίσως να εκπαιδεύεται και στην ικεμπάνα, για να προσφέρει ωραίες, ψαγμένες ανθοδέσμες στους κουκουλοφόρους, μπας και φιλοτιμηθούν και ασπασθούν το αφήγημα του ποταμοκουβελικού διευθυντηρίου του Μαξίμου για μονομερή εθνική συμφιλίωση.

Λυπάμαι, γαλάζιοι σύντροφοι, δεν γίνεται έτσι. Το κλειδί για κάθε ευνομούμενη πολιτεία λέγεται “τιμωρία”. Δεν μας αρέσει, αλλά δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα άλλος τρόπος. Αν οι κουκουλοφόροι παλληκαράδες ήξεραν ότι καταστρέφοντας δημόσια ή ιδιωτική περιουσία και “παίζοντας ξύλο με τους μπάτσους”, τα επόμενα 3-5 χρόνια της ζωής τους θα τα περνούσαν στη “στενή”, χωρίς δικαίωμα εξαγοράς ή αναστολής της ποινής, θα το σκεφτόντουσαν εντελώς διαφορετικά. Αν οι φοιτητές που βανδαλίζουν το πανεπιστήμιό τους ήξεραν πως την πρώτη φορά, ακόμα και για μια φράση με μαρκαδόρο στον τοίχο, θα έχαναν το εξάμηνο, και τη δεύτερη φορά, θα έχαναν για πάντα τη φοιτητική ιδιότητα, και φυσικά θα αποκαθιστούσαν τη ζημιά με έξοδά τους, συν την ποινική δίωξη για φθορά δημόσιας περιουσίας, θα το σκεφτόντουσαν εντελώς διαφορετικά. Αν οι καθηγητές της παρακμής ήξεραν πως ο εγκωμιασμός της βίας θα σήμαινε άμεση απόλυσή τους και άσκηση δίωξης, αυτεπαγγέλτως, για ηθική αυτουργία σε φθορά δημόσιας περιουσίας, θα το σκεφτόντουσαν εντελώς διαφορετικά.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν τομές. Προϋποθέτουν συγκρούσεις με τη γάγγραινα των ΑΕΙ, την αριστερίλα που έχει κολλήσει σαν τσιμπούρι στην Παιδεία όλων των βαθμίδων και την απομυζά, ενώ διακινεί ασύστολα σε μαθητές και φοιτητές το τοξικότερο ναρκωτικό: το παραμύθι ενός τεμπέλη ανεπάγγελτου προικοθήρα του 19ου αιώνα, πως τάχα μου θα πετύχεις στη ζωή, χωρίς να κοπιάσεις, χωρίς να μάθεις κάτι χρήσιμο για το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να αξιολογηθείς από κανέναν, απλώς διεκδικώντας τον ιδρώτα των άλλων. Προϋποθέτουν αλλαγές νόμων, που θα ενοχλήσουν σφόδρα τη μεγάλη αγάπη της ΝΔ, το ΚΚΕ.

Ο Κυριάκος δεν τολμάει. Θέλει, αλλά δεν μπορεί. Έτσι ακολουθεί το ίδιο απαράλλαχτο σενάριο που περιγράψαμε στην αρχή. Αποτέλεσμα μηδέν. Κι αν πέσει και καμμιά ξώφαλτση κρότου λάμψης και γρατσουνίσει κανένα λεβεντόπαιδο του οργανωμένου πανεπιστημιακού εγκλήματος, ακόμα καλύτερα για την αριστερίλα: ένας νέος ήρωας γεννιέται, καθότι ως μεταπολιτευτικός ήρωας αναγορεύεται όχι κάποιος που έκανε κάτι σημαντικό, χρήσιμο και, πιθανόν αυτοθυσιαστικό στη ζωή του, αλλά κάποιος ξέμπαρκος που βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.

Όμως η κυβέρνηση εκλέγεται για να φέρνει αποτελέσματα. Και μέσα σ’ αυτά περιλαμβάνεται η προστασία της δημόσιας περιουσίας, πληρωμένης από το υστέρημα του φορολογούμενου. Περιλαμβάνεται η προστασία της ζωής των φοιτητών που μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο αν πουν κάτι που δεν εγκρίνουν οι “αντίφα” της σχολής, όπως συνέβη πριν λίγες μέρες με τη φοιτήτρια της Νομικής. Περιλαμβάνεται επίσης και η προστασία της ζωής των ξέμπαρκων. Δεν θέλω ένας μετέφηβος σταλινίστας να χάσει τη ζωή του, ούτε καν την ακοή του, επειδή μια κρότου λάμψης έσκασε δίπλα στο πρόσωπό του. Θέλω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή μπορεί να πήξει το μυαλό. Πού ξέρεις, μπορεί να εξελιχθεί μέχρι και σε υπουργό προστασίας του πολίτη. Οι σοβαρές αστυνομίες δεν παίζουν ξύλο, ούτε προσπαθούν να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους μπροστά από το ΑΠΘ, διότι θα ξαναμαζευτούν κάπου αλλού ή θα ξαναέρθουν αύριο. Τους συλλαμβάνουν με χειρουργικό τρόπο και τους παραδίδουν στον εισαγγελέα. Οι Ισραηλινοί μάλιστα έχουν βρει και μια ωραία, μολονότι δυσώδη, πατέντα: τους ψεκάζουν με ένα υγρό που ποτίζει τα ρούχα και το σώμα και βρωμοκοπάει για βδομάδες μετά. Άντε να ισχυριστείς ότι σε συνέλαβαν κατά λάθος.

Αυτά πρέπει να κάνουμε, αν είμαστε σοβαροί και θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα. Αν δεν τα κάνουμε, θα έχουμε αστυνομία κρότου – λάμψης, δικαιοσύνη κρότου – λάμψης και κυβέρνηση κρότου – λάμψης.

Πηγή φωτό: enikos.gr

Facebook Comments