Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο τουρισμός και ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το β΄ τρίμηνο εφέτος, θα καθορίσουν το ύψος των παροχών που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε για τους τρεις αυτούς παράγοντες ότι:

Ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ, κινείται υψηλότερα από τις εκτιμήσεις και είναι από τους υψηλότερους, εάν όχι ο υψηλότερος στην Ευρώπη.

Η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, είναι ικανοποιητική, καθώς οι πολίτες έσπευσαν να πληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, που είναι μειωμένες κατά 4 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2018, και:

-Είναι και ο τουρισμός η πορεία του οποίου θα συνεκτιμηθεί στις αποφάσεις.

«Αυτά τα τρία στοιχεία θα συνεκτιμηθούν για να δούμε τα περιθώρια στο δ’ τρίμηνο του 2022 και όλο το 2023. Θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και θα πρέπει να δούμε που θα διατεθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όσον αφορά στα μέτρα εξήγησε ότι υπάρχει μια σελίδα από πολλά και διαφορετικά μέτρα. «Υπάρχουν πολλά μέτρα στο τραπέζι, τα έχουμε κοστολογήσει όλα, τα έχουμε ιεραρχήσει και ανάλογα με τα περιθώρια που υπάρχουν θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις», ανέφερε.

Facebook Comments