«Η ακρίβεια είναι μια απειλή για όλους», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στην την «Ώρα του Πρωθυπουργού» για την ακριβεία και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Πρέπει να στήσουμε ένα κοινωνικό ανάχωμα απέναντι στις συνέπειες αυτής της κρίσης είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το παράδοξο είναι ότι δεν διαφωνούμε στις διαπιστώσεις. «Οι λογαριασμοί ρεύματος παραμένουν υψηλοί, ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι δύσκολη εξίσωση, οι πολίτες αγωνιούν για τον χειμώνα που έρχεται», τόνισε.

Επιτέθηκε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έχει είτε επικίνδυνη άγνοια, είτε επικίνδυνες προθέσεις. «Αν κάποιος δεν γνώριζε τι συμβαίνει στον κόσμο, με την ερώτησή σας θα νόμιζε ότι η μεγαλύτερη έκρηξη του πληθωρισμού και των τιμών παγκοσμίως δεν οφείλεται στην εισβολή της Ρωσίας και τους ωμούς εκβιασμούς. Δεν είπατε τίποτα κ. Τσίπρα. Θα περίμενα κατ’ ελάχιστον έστω και αργοπορημένα όχι πάλι συγκινητικές διακηρύξεις περί ειρήνης που εξισώνουν τον επιτιθέμενο με τον αμυνόμενο μια σαφή καταδίκη του κ. Πούτιν και να παραδεχθείτε ότι ο παρολίγον δανειστής σας το 2015 αποτελεί κίνδυνο για τη σταθερότητα και την πρόοδο των λαών», είπε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments