Ξανά καψίματα και σπασίματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην επέτειο Γρηγορόπουλου, (την ιδεολογική πατρότητα του οποίου διεκδικούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, και άλλα 218 ακροαριστερά γκρουπούσκουλα  – ούτε ο Όμηρος να ήταν), ξανά εξέγερση των «ευπαθών και ευάλωτων» κατά των «μπαλαμών», διεκδικώντας το δικαίωμα να κλέβουν ατιμώρητα, να οδηγούν χωρίς άδεια και μεθυσμένοι ατιμώρητα, να προσπαθούν να εμβολίσουν αυτοκίνητα της αστυνομίας ατιμώρητα – γενικώς να εγκληματούν ατιμώρητα, ξανά τραυματισμένοι αστυνομικοί – ο διοικητής της ΟΠΚΕ  σοβαρά, από δολοφονική μπαταριά που δέχθηκε στο πρόσωπο – ξανά η Αστυνομία σε ρόλο απωθητή, ξανά ο κος Τάκης σε ρόλο παρατηρητή (βλέπεις, δεν κλωτσήθηκε κανένα γατάκι), ξανά η κυβέρνηση αμήχανη, άτολμη, ακίνητη.

Στο ίδιο έργο θεατές, για πολλοστή φορά, και ποιος ξέρει για πόσες ακόμα. Πώς τελειώνει αυτό; Με τα εξής βήματα:

  1. Ξεσκαρτάρισμα στην Aστυνομία, εκπαίδευση, σαφείς κανόνες εμπλοκής, κάμερες στις στολές και δικαίωμα να πυροβολούν πρώτοι όταν δέχονται επίθεση. Υπάρχουν επίσης πολλά αμυντικά μη θανατηφόρα όπλα σύγχρονης τεχνολογίας με τα οποία η Αστυνομία θα έπρεπε ήδη να έχει εξοπλισθεί.
  2. Το κράτος έχει δικαίωμα να απαγορεύει δημόσιες συγκεντρώσεις όταν απειλείται διασάλευση της τάξης. Πόσες φορές πρέπει να καεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη “στου Γρηγορόπουλου” για να απαγορευθούν οι πορείες των ταγμάτων εφόδου του ΚΚΕ που λειτουργούν ως προκάλυμμα των μολοτοφιτζήδων;
  3. Πόσο δύσκολο είναι να απαγορευθεί οι πλαστικές σημαίες να έχουν ως κοντάρι στειλιάρι φτυαριού; Θες να περπατάς και να κρατάς πλαστική σημαιούλα; Ελεύθερα, αλλά με πλαστικό (ή καλαμένιο, αν είσαι οικολόγος) κοντάρι βάρους 200 γραμμαρίων. Αν είναι 201-299 κατάσχεται, αν είναι 300 + συλλαμβάνεσαι επί τόπου.
  4. Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει για να ασκήσει δίωξη σε όσους αυτές τις μέρες προτρέπουν, από τα MKΔ, σε βιαιοπραγίες κατά των αστυνομικών και των “νοικοκυραίων”;
  5. Three Strikes and You’re Out: Για να σταματήσουν οι “ευπαθείς και ευάλωτοι” – και όχι μόνο αυτοί – να έχουν ως επάγγελμα το έγκλημα, είναι απαραίτητο να ισχύσει και στη χώρα μας αυτός ο κανόνας: την πρώτη φορά που έκλεψες (ή πέταξες μολότοφ) θα αντιμετωπιστείς με επιείκεια, τη δεύτερη αυστηρά, και την τρίτη αυστηρότατα, που ανάλογα με τη βιαιότητα της πράξης μπορεί να είναι και ισόβια. Μα, ισόβια για μια καδένα; Ναι, για μια καδένα, αν το έχεις επάγγελμα να αρπάζεις τις καδένες από τον λαιμό γιαγιάδων πετώντας τες κάτω, που μπορεί και να σκοτωθούν – όπως συνέβη – κι αν είναι η τρίτη φορά που σε πιάνουν να το κάνεις. Μα, ισόβια για μια μολότοφ; Ναι, για μια μολότοφ, αν το έχεις “επαναστατικό χούι” να πετάς μολότοφ εναντίον ανθρώπων με πιθανότητα να τους κάψεις – όπως συνέβη – κι αν είναι η τρίτη φορά που σε πιάνουν να το κάνεις. Ισόβια, και θα εργάζεσαι για τα τροφεία.

Για να τελειώνουμε με τους επαγγελματίες εγκληματίες και τους «επαναστάτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά», χρειάζεται σαφές νομικό πλαίσιο – που δεν υπάρχει – και σθεναρή πολιτική βούληση για την εφαρμογή του – που ούτε κι αυτή υπάρχει. Στηρίξτε στις εκλογές αυτούς που πρέπει, για να υπάρξουν και τα δύο.

Facebook Comments