Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Παπαδόπουλος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) αποκάλυψε ότι δεν θα στηρίξει ενδεχόμενο πρόσθετο πακέτο μέτρων.

«Ίσως ένα δημοψήφισμα να βοηθήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οδεύουμε ολοταχώς σε νέα “έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας”;

Από ό,τι φαίνεται πλέον, οι φόβοι όλων μας για νέο φιάσκο στην ελληνική οικονομία, αρχίζουν ξανά να παίρνουν σάρκα και οστά. Ένα καλοστημένο παιγνίδι φαίνεται να εξελίσσεται από πέρυσι το καλοκαίρι. Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Το αντιμνημονιακό μέτωπο των τελευταίων 5 ετών, κατέρρευσε αυτομάτως με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα στο 3ο και… χειρότερο Μνημόνιο. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Το επόμενο βήμα από ό,τι φαίνεται, ο Πρωθυπουργός το ετοίμασε και το έστησε εκ νέου.

Είναι φανερό τοις πάσι, πως εδώ και ένα χρόνο, καλλιεργείται στον ελληνικό λαό δυναμικά ένα μίσος απέναντι σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. γενικότερα. Οι αλλεπάλληλες υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις, τα συνεχή ναυάγια, τα νέα μέτρα που απαιτούνται λόγω καθυστέρησης της αξιολόγησης, ο εγκλωβισμός λαθρομεταναστών στη χώρα, όλα μαζί εντείνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην Τρόικα ή το Κουαρτέτο τέλος πάντων. Χωρίς ταυτόχρονα να ισχύουν τα όσα παρουσιάζονται. Οι περικοπές στις συντάξεις λ.χ., παρουσιάζονται ως μέτρο που προτείνει το ΔΝΤ ενώ το προτείνει η ίδια η κυβέρνηση.

Έτσι λοιπόν, από το αντιμνημονιακό μέτωπο, φτάσαμε με μεθόδευση σε ένα νέο μέτωπο, το… Αντιευρωπαϊκό!

Το Αντιευρωπαϊκό αυτό μέτωπο λοιπόν, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για το λεγόμενο Grexit! Η δυναμική του Αντιευρωπαϊκού μετώπου θα είναι ισχυρή και ένα δημοψήφισμα στο οποίο θα ετίθετο το ερώτημα Ευρώ ή δραχμή, θα υπήρχε πολύ μεγάλος και πιθανός κίνδυνος να επικρατήσει για άλλη μια φορά το θυμικό του Έλληνα ψηφοφόρου και έτσι η χώρα να υπογράψει μόνη της τη θανατική της καταδίκη.

Υπάρχει όμως και μία ακόμη συγκυρία που θα έδινε υψηλότερο ρίσκο. Αν πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα λίγο μετά από εκείνο της Μ. Βρετανίας.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι λαμβάνει χώρα ένα Brexit. Με μαθηματική ακρίβεια ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος, ο άνθρωπος δηλαδή που πιστεύει ακράδαντα πως η  οντότητά του αποτελεί πολυτέλεια για τον πλανήτη, πως κανείς δεν αξίζει όσο αυτός αφού όλοι οι λαοί της οικουμένης είναι κατώτεροί του, θα ζητήσει με παρρησία το Grexit, αγνοώντας φυσικά κάθε αντίκτυπο που θα είχε κάτι τέτοιο στον ίδιο και τις επόμενες γενεές των Ελλήνων.

Η κατάσταση της χώρας λοιπόν βρίσκεται επί ξηρού ακμής. Η κυβερνητική ανισορροπία που επικρατεί δεν διασφαλίζει την ασφαλή πορεία της χώρας και οι επιπολαιότητες πλέον δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην ελληνική κοινωνία.

Ο κίνδυνος του Grexit πλέον είναι πιο ορατός από ποτέ. Και το ακόμα πιο επικίνδυνο είναι, ότι το επιδιώκει ξεκάθαρα η ίδια η κυβέρνηση, που φαινομενικά θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών, μεταφέροντάς τις στον ελληνικό λαό.

Facebook Comments