Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν θα βοηθήσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

2 λεπτά ανάγνωση
5 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.

Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «εάν χρειαστεί παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα, θα απαιτηθούν περαιτέρω όροι».

Ειδικότερα, ερωτηθείς άμεσα εάν η ΕΚΤ θα συμμετάσχει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Ντράγκι είπε «όχι».

«Eίναι αρκετά σαφές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε νομισματική χρηματοδότηση (του ελληνικού προϋπολογισμού), η εντολή μας είναι η σταθερότητα των τιμών»», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ένας τρόπος συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ελάφρυνση του χρέους που συζητείτο, ήταν να μετακυλήσει η ΕΚΤ τις λήξεις των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί, ένα χαρτοφυλάκιο γνωστό και ως «ANFA».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

HSBC: «Ψηφίζει» Eurobank και Πειραιώς – Βλέπει ράλι έως 48% στις ελληνικές τράπεζες

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες δίνει η HSBC, διατηρώντας σύσταση «buy»

Νέο κύμα ακρίβειας προ των πυλών – Τι θα ισχύσει με τον πληθωρισμό

Αντιμέτωπα με νέες αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες αναμένεται να βρεθούν

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο