Τα εμπόδια τα οποία δημιουργούν προσχώματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού μαζί με τη διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου, το νέο πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, η επανεκκίνηση των οδικών έργων και η ρευστότητα, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης με τον επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της Task Force αναφερόμενος στο θέμα των αυτοκινητόδρομων σημείωσε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος, “γίνονται τα τελικά βήματα και σύντομα οι σχετικές συμβάσεις θα μπορούν να πάνε στη Βουλή για κύρωσης” όπως είπε.

Όπως τόνισε η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων θα συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία 1-2% του ΑΕΠ τον χρόνο ενώ θα συμβάλλει και στην απασχόληση. Σημείωσε μάλιστα, ότι σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊκής ο οποίος έχει επαφές με τους αρμόδιους Επιτρόπους για το θέμα αυτό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Task Force ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε ποια θα είναι τα πρώτα στοιχεία από την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία από τις Τράπεζες.
Το 2013 θα είναι τελευταία δύσκολη χρονιά

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το 2013 θα είναι τελευταία δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και οι διαρθρωτικές αλλαγές που γίνονται αποτελούν τη βάση για να μπει η χώρα σε δρόμο ανάκαμψης και ανάπτυξης. Επισημαίνοντας «έχουμε κάνει τα ¾ της διαδρομής για πλέον κάνουμε τα τελευταία χιλιόμετρα. Ώστε οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών να μην πάνε χαμένες».

Facebook Comments