EUR/USD: Τέλος στο ράλι και πτώση-σοκ, προβλέπει η Citi

2 λεπτά ανάγνωση
27 Μαρτίου 2014

Η αμερικανική τράπεζα σε τελευταία ανάλυσή της επιχειρεί να επιβεβαιώσει την άποψή της για την επερχόμενη ενίσχυση του δολαρίου, εξετάζοντας την ιστορική κίνηση της ισοτιμίας EUR/USD.

Σχολιάζει η Citi:

  • Η μακροπρόθεσμη εικόνα της ισοτιμίας EUR/USD δείχνει τις ομοιότητες που παρουσιάζει ο κύκλος του δολαρίου από το 1990 και ύστερα (το γράφημα είναι από κατασκευασμένο από το Bloomberg).
  • Και οι δυο ανοδικές περίοδοι ήταν ίδιες σε χρονικό διάστημα όπως και η βασική αιτία που προκάλεσε την άνοδό του (αμερικανική αγορά κατοικίας).
  • Τις κορυφές του 1992 και του 2008 ακολούθησαν κρίσεις χρέους ή νομισματικές κρίσεις.
  • Στο δεύτερο πτωτικό κύμα μετά την κορύφωση και συγκεκριμένα το 1995, υπήρξε μια ανοδική αντίδραση της τάξης του 16,5%. Η τελευταία άνοδος της ισοτιμίας είναι της τάξης του 16% μέχρι και τα υψηλά στα 1,3966.
  • Ως εκ τούτου, καταλήγει η Citi, η ισοτιμία έχει ήδη διαμορφώσει μια σημαντική κορυφή και οδεύει προς την επιστροφή της στον ΚΜΟ 200 μηνών, στα 1,2134.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

BofA: Επενδυτικό comeback για την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ισχυρές εισροές κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές αναμένει για το 2026 η

Η Fed πατά φρένο στις μειώσεις επιτοκίων

Σε φάση αναμονής και προσεκτικών κινήσεων βρίσκεται η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων

Δολάριο: Βυθίζεται σε χαμηλό 3,5 ετών ενόψει Fed

Σε πτωτική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται το δολάριο, με τις