Νέα σημαντική υποχώρηση για τα 2ετή ομόλογα – στο 1,231%

2 λεπτά ανάγνωση
23 Ιανουαρίου 2018

Οι αποδόσεις στα ελληνικά 2ετή ομόλογα σημειώνουν σήμερα νέα σημαντική πτώση και αγγίζουν πλέον το 1,231%, με υποχώρηση της τάξης του 7% από τα χθεσινά επίπεδα, αγγίζοντας πλέον νέο ιστορικό χαμηλό.

Βελτίωση σημειώνουν και οι 10ετείς τίτλοι, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 3,827%, με πτώση 0,60%, “κρατώντας” τα χαμηλά 12ετίας, ενώ η απόδοση στα 5ετή ελληνικά ομόλογα υποχωρεί στο 2,749% με πτώση σχεδόν 1%, πλησιάζοντας και αυτά τα ιστορικά χαμηλά του 2,6% που σημειώθηκαν τον Ιούνιο του 2005.

“Το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη αναβάθμιση σε δύο χρόνια και είναι μια πολιτική νίκη για την κυβέρνηση και την ευρωζώνη”, σημειώνει ο  Patrick ODonnell, διευθυντής επενδύσεων στο Aberdeen Asset Management στο Λονδίνο, αναφερόμενος στην αναβάθμιση της S&P.

Κούρταλη Ελευθερία

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμηροι των αγορών τα γαλλικά ομόλογα – Οι vigilantes καραδοκούν

Με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παραμένει απίθανη, τουλάχιστον προς

Το σοκ στα διεθνή ομόλογα και οι κινήσεις-ματ της Ελλάδας

Ανεξάρτητα από το διεθνές περιβάλλον και την εκτόξευση των αποδόσεων των κρατικών

Γιατί το sell-off στα ομόλογα δεν έχει ολοκληρωθεί

Έχουμε εισέλθει σε μία νέα εποχή δομικά υψηλότερου πληθωρισμού, αυξημένων επιτοκίων και