Ισορροπία τρόμου στις διεθνείς αγορές

4 λεπτά ανάγνωση
8 Ιουλίου 2014

Το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο καθώς μετά τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά και το τριήμερο που είχε μεσολαβήσει, οι επενδυτές ήταν φυσιολογικό να προβούν σε μικρή κατοχύρωση κερδών.

Τα αρνητικά macro για τη Γερμανία, ενεργοποίησαν τις επενδυτικές τράπεζες οι οποίες μετά την Αμερική ξεκίνησαν τη μείωση των εκτιμήσεων τους και για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ.

  • Νέες δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου της ΕΚΤ, ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για αρκετό καιρό και θα αποτελέσουν την αιτία για την έναρξη ενός QE.
  • Σύμφωνα με το βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, η γρήγορη άνοδος των επιτοκίων της στερλίνας θα έχει συνέπειες στην ανάπτυξη.
  • Μικτά τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLQ4) – Άνοιγμα: 103,70 Υψηλό: 104,05 Χαμηλό: 103,16 Κλείσιμο: 103,37

Ο μαύρος χρυσός συμπλήρωσε έξι συνεχόμενα πτωτικές συνεδριάσεις με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω και από τον ΚΜΟ 50 ημερών στα $103,65. Σημαντική στήριξη εντοπίζεται και στα $103,10 όπου υπάρχει η μακροπρόθεσμη ανοδική γραμμή τάσης. Δεν αποκλείουμε μια προσπάθεια δοκιμασίας του ΚΜΟ 50 ημερών ως αντίστασης σε μια προσπάθεια να ενεργοποιηθούν και πάλι οι πωλητές. Βραχυπρόθεσμα δεν αποκλείουμε μια προσπάθεια αντίδρασης.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

103,10                 104,05
102,70                 104,70
102,15                 105,20
101,60                 105,70

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσός: Διόρθωση μετά το ράλι – Η αγορά στρέφεται στα κρίσιμα στοιχεία των ΗΠΑ

Ο χρυσός κινήθηκε διορθωτικά την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να «κλειδώσουν»

Goldman Sachs: «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των αναδυόμενων αγορών το 2026 – Τράπεζες, μερίσματα και υπεραπόδοση»

Σε καθεστώς αναδυόμενης αγοράς αναμένεται να παραμείνει το ελληνικό χρηματιστήριο για το

Γιατί οι επενδυτές “φρενάρουν” στα μερίσματα: Το νέο τοπίο στα dividend stories μετά το re-rating των αγορών

Η στρατηγική των υψηλών μερισμάτων υπήρξε για δύο χρόνια μία από τις