Ισπανία: Εξέδωσε το πρώτο 50ετές ομόλογο στην ιστορία της – Άντλησε 1 δισ. ευρώ

2 λεπτά ανάγνωση
1 Σεπτεμβρίου 2014

Στην άντληση 1 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία 50ετούς ομολόγου προέβη σήμερα η Ισπανία! Ειδικότερα, η ισπανική κυβέρνηση άντλησε 1 δισ. ευρώ, μέσω της έκδοσης ομολόγων, λήξεως τον Οκτώβριο του 2064.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για την πρώτη έκδοση 50ετούς ομολόγου στην ιστορία της Ισπανίας.

Η δημοπρασία, πραγματοποιήθηκε μέσω private placement, γεγονός που σημαίνει πως τα ομόλογα πουλήθηκαν απευθείας σε συγκεκριμένους επενδυτές. Το επιτόκιο της δημοπρασίας διαμορφώθηκε στο 4%.

Η Ισπανία εξέδωσε τα συγκεκριμένα ομόλογα, εκμεταλλευόμενη το ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού της χώρας.
Σημειώνεται πως εντός των επόμενων εβδομάδων, η κυβέρνηση της Μαδρίτης θα επιστρέψει στην έκδοση φυσιολογικών ομολόγων – συγκεκριμένα 10ετών και 30ετών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου

Goldman Sachs: 30% πιθανότητα ύφεσης – Προειδοποίηση για την παγκόσμια οικονομία

Αυξημένες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζει η Goldman Sachs.

Ράλι στα ομόλογα λόγω πολέμου – Στροφή επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές των κρατικών ομολόγων διεθνώς.