Για μια ακόμα φορά, η ισοτιμία διαπραγματεύτηκε έχοντας έντονες διακυμάνσεις καθώς το ελληνικό θέμα προκαλεί μεγάλη αναταραχή και νευρικότητα στους επενδυτές. Το θέμα της συμφωνίας με τους εταίρους αλλά και της πληρωμής του ΔΝΤ βρίσκονται εδώ και πολλές ημέρες στο προσκήνιο των αγορών. Επιπλέον, σήμερα αναμένονται και οι νέες θέσεις εργασίας εκτός αγροτικού τομέα (NFP) με τους αναλυτές να μην αναμένουν κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Η ανακοίνωση αναμένεται να προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση των διακυμάνσεων, ιδιαίτερα σε EUR/USD, USD/JPY και χρυσό.

  • Η Ελλάδα ζήτησε από το ΔΝΤ να πληρώσει τη σημερινή δόση στο τέλος του μήνα. Δυσαρέσκεια σε ανώτατα κλιμάκια του Ταμείου.
  • Σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να φέρει το κείμενο που οδηγείται προς συμφωνία, στη Βουλή.
  • Ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από τις τιμές της αγοράς.
  • Βόμβα Tarullo (Fed) καθώς δήλωσε ότι η πτώση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, ίσως δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εποχικούς παράγοντες.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 (#EPM5) – Άνοιγμα: 2.116 Υψηλό: 2.116 Χαμηλό: 2.090 Κλείσιμο: 2.098

Ο αμερικανικός δείκτης εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε μια πλάγια τάση σε κάθε χρονικό ορίζοντα, με τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες.
 
Οι traders χρειάζονται υπομονή καθώς όλα δείχνουν ότι ο αμερικανικός δείκτης δε μπορεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα και ήδη το χθεσινό κλείσιμο χαρακτηρίζεται ως αρνητικό. Βασικοί μας στόχοι παραμένουν οι 2.065 μονάδες και οι 2.040 μονάδες. θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ανοδική αντίδραση για πωλήσεις αν και σήμερα δεν αποκλείουμε έντονες πιέσεις λόγω του γεγονότος ότι το ΣΚ το ελληνικό θέμα θα παραμείνει ανοικτό και το ρίσκο θα είναι μεγάλο. Οι τεχνικοί δείκτες, χρειάζονται μια αρνητική συνεδρίαση για να επιβεβαιώσουν το πτωτικό κλίμα.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.090                   2.110
2.077                   2.122
2.065                   2.134
2.050                   2.150

Facebook Comments