Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πυκνώσει σημαντικά οι συζητήσεις γύρω από ένα πιθανό QE της ΕΚΤ. Με αφορμή τις πρόσφατες αρνητικές δηλώσεις του Mario Draghi, ένα-ένα τα στελέχη της ΕΚΤ προβαίνουν σε δηλώσεις σχετικά με ένα επερχόμενο πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων.

Χθες, ο Weidmann πήγε για μια ακόμα φορά κόντρα στο ρεύμα καθώς δήλωσε ότι ένα QE βρίσκεται αντιμέτωπο με πολλά νομικά προβλήματα. Σήμερα, δηλώσεις του Coeure αποκάλυψαν ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ των μελών της ΕΚΤ, σχετικά με το QE.

Ο λόγος της συζήτησης τονίστηκε ότι είναι η πλήρης ενημέρωση της ΕΚΤ για όλες τις δυνατότητες που διαθέτει για να ανταπεξέλθει από την τρέχουσα συγκυρία.

  • Άνοδος για το γεν εξαιτίας αγορών από ιαπωνικά σχήματα αλλά και λόγω των ρευστοποιήσεων στο USD/JPY από μεγάλα funds τα οποία κατοχυρώνουν κέρδη καθώς κλείνει ο μήνας.
  • Ο Υπουργός πετρελαίου του Ιράκ, τόνισε ότι οι τιμές του πετρελαίου σε αυτά τα επίπεδα, δεν είναι αποδεκτές και ότι κάτι πρέπει να γίνει.
  • Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι δείχνουν ενοχλημένοι από την ισχυρή πτώση του γεν και αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να ανακόψει την άνοδο του USD/JPY.
  • Πηγές από την κινεζική κυβέρνηση επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέα μέτρα στήριξης.
  • Η έκθεση πληθωρισμού στην Αγγλία και το ΑΕΠ στην Αμερική, αποτελούν τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLF5) – Άνοιγμα: 76,54 Υψηλό: 77,00 Χαμηλό: 75,4 Κλείσιμο: 75,45

Ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να ταλαιπωρείται σε επίπεδα χαμηλότερα των $80,00 έχοντας διαμορφώσει μια πλάγια τάση μεταξύ $73,25 και $77,80. Η ισχυρή πτώση των τελευταίων μηνών έχει προβληματίσει αρκετές από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, αλλά οι απόψεις μεταξύ τους βρίσκονται σε μεγάλη διάσταση. Οι πιέσεις για μια σημαντική μείωση της παραγωγής είναι ιδιαίτερα μεγάλες και πλέον η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την Πέμπτη είναι πολύ σημαντική. Από επενδυτικής σκοπιάς, στα τρέχοντα επίπεδα και όσο το πετρέλαιο δεν πέφτει κάτω από τα $73,25 θεωρούμε ότι υπάρχουν καλά επίπεδα για τοποθετήσεις με το ρίσκο του ΟΠΕΚ να κρίνεται ευνοϊκό. Ο πρώτος βασικός στόχος είναι στα $81,00.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

75,00                   76,10
74,40                   76,80
73,85                   77,40
73,20                   78,00

Facebook Comments