Fitch: Λακούβες.. στον δρόμο των διαπραγματεύσεων

4 λεπτά ανάγνωση
30 Ιανουαρίου 2015

«Μεγάλο κίνδυνο» οι «υψηλού ρίσκου και παρατεταμένες» διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα να χτυπήσουν την ελληνική οικονομία, στραγγαλίζοντας την εμπιστοσύνη και πλήττοντας τη ρευστότητα στην αγορά, διαπιστώνει σε νέα ανάλυσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Ο οίκος παραμένει μεν πιστός στην εκτίμησή του ότι η Αθήνα και η τριμερής θα καταλήξουν τελικά σε κάποια συμφωνία, καθότι υπάρχουν «ισχυρά θέλγητρα για συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές», όμως προειδοποιεί πως – υπό τις παρούσες συνθήκες – «ο δρόμος των διαπραγματεύσεων είναι πολύ αβέβαιος».

Η Fitch στέκεται στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως κυβερνητικό εταίρο, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω κίνηση αποτελεί «σινιάλο μιας συγκρουσιακής προσέγγισης» στις επαφές με τους πιστωτές.

Προειδοποιεί μάλιστα πως η κίνηση της νέας κυβέρνησης να ακυρώσει ή να αναβάλει μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη συμφωνηθεί «μπορεί να προκαλέσει απόσταση με την τρόικα».

Υπενθυμίζεται πως τη Πέμπτη η Fitch έδωσε ουσιαστικά προθεσμία στη νέα κυβέρνηση ως τις 15 Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιήσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα υπάρξει υποβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας μας

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «τιμωροί» των ομολόγων επέστρεψαν

Σε πολυετή υψηλά έχουν εκτοξευθεί τα κόστη δανεισμού διεθνώς, καθώς οι φόβοι

Fitch: Αναβάθμισε τη ΔΕΗ σε “BB”

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό σχέδιο της ΔΕΗ δίνει η Fitch Ratings.

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο