Από σήμερα ξεκινούν και πάλι οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και πιστωτών με την ελπίδα όλων να είναι η γρήγορη εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας, η οποία θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που υπάρχει στους επενδυτές και θα ανοίξει το δρόμο σε νέες τοποθετήσεις εντός της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Θεσμοί περιμένουν την κατάθεση μιας νέας πρότασης από την Ελλάδα, στη βάση της τελευταίας βελτιωμένης πρότασης που είχε καταθέσει ο κ. Juncker στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Οι ελπίδες για μια συμφωνία αυξάνονται, καθώς χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πήρε τη σύμφωνη γνώμη και των αρχηγών των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Από την άλλη, η ΕΚΤ διατήρησε τον ELA στα ίδια επίπεδα αλλά προχώρησε σε αναπροσαρμογή των collaterals, ανοίγοντας την πόρτα σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

  • Η RBA διατήρησε αμετάβλητο στο 2,00% το βασικό επιτόκιο, όπως και ήταν το αναμενόμενο.
  • Η RBA διατηρεί την επιφυλακτική της στάση σχετικά με το μέλλον της αυστραλιανής οικονομίας. Πιέσεις δέχθηκε το AUD.
  • Σύμφωνα με τον Nowotny, αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση των €3,5 δισ. που λήγει στις 20 Ιουλίου, η ΕΚΤ θα προχωρήσει στο κόψιμο της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες και θα τραβήξει το χαλί από τις τράπεζες.
  • Το πετρέλαιο κατέγραψε μια από τις χειρότερες ημερήσιες διακυμάνσεις των τελευταίων μηνών.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#USOil) – Άνοιγμα: 54,87 Υψηλό: 55,31 Χαμηλό: 52,40 Κλείσιμο: 52,65

07 07 15 oil

Ο μαύρος χρυσός είχε μια εξαιρετικά αρνητική συνεδρίαση με τους πωλητές να είναι ασταμάτητοι και την πτώση να σταματά, για την ώρα, στη στήριξη των $52,35 την οποία και είχαμε αναφέρει στη χθεσινή μας ανάλυση. Αν και δεν αποκλείουμε μια προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, η τάση είναι πλέον ξεκάθαρα πτωτική με το στόχο να είναι στα $50,00 και στα $48,40. Νέες ισχυρές πωλήσεις αναμένουμε από τα $53,60 και πάνω. Οι τεχνικοί δείκτες RSI, ROC και Vol. είναι έντονα αρνητικοί. Νέες πωλήσεις αναμένονται με στόχο τα $50,00.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

52,35                   53,60
51,80                   54,50
51,00                   55,20
50,20                   56,00

Facebook Comments