Μετωπική επίθεση Μακρόν κατά της Λεπέν

4 λεπτά ανάγνωση
10 Μαΐου 2019

Βαθύτατη προεκλογική χροιά είχε η μετωπική σύγκρουση του γάλλου προέδρου προς την πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν από τη Ρουμανία, παραβιάζοντας την αρχή ότι δεν θίγονται εσωτερικά ζητήματα σε επισκέψεις σε ξένες χώρες:

«Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι μία νίκη του ‘Εθνικού Συναγερμού της Λεπέν, γι’ αυτό το λόγο θα βάλω όλη μου την ενέργεια ώστε να μην κερδίσει την πρώτη θέση», δήλωσε ο Μακρόν από τη Ρουμανία, όπου βρισκόταν χθες για την ευρωπαϊκή συνάντηση κορυφής.

Η αντίδραση της Λεπέν ήταν άμεση: «Δεν λειτουργεί σαν πρόεδρος, αλλά σαν αρχηγός κόμματος. Μπαίνοντας επικεφαλής της εκστρατείας, μετατρέπει με το έτσι θέλω την καμπάνια σε δημοψήφισμα για τον ίδιο. Επομένως θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδεχθεί τις συνέπειες. Σε περίπτωση που χάσει θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα στου στρατηγού Ντε Γκωλ και να παραιτηθεί», δήλωσε η Λεπέν.

Η τελευταία καθημερινή σφυγμομέτρηση Εpoka και Harris έδωσε χθες και τις δύο λίστες στα ίδια ποσοστά 22 %, με τους Ρεπουμπλικάνους ν’ ακολουθούν με 13 %. Χαρακτηριστικό είναι ότι, παρά το γεγονός πως η λίστα Μακρόν -με επικεφαλής την όχι και τόσο χαρισματική Ναταλί Λουαζό- δεν κατορθώνει να πείσει, δεν μοιάζει να επωφελείται η Λεπέν, η οποία φέρει ένα θολό παρελθόν στην Ευρώπη, λόγω κατάχρησης κονδυλίων, αλλά και ως πρώην υποστηρίκτρια του Frexit.

Το 2014 το κόμμα της Λεπέν με την προηγούμενη ονομασία «Εθνικό Μέτωπο» είχε βγει πρώτο κόμμα και έστειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 24 ευρωβουλευτές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια θα κυριαρχήσει;

Χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος δημόσιας έκθεσης για να γίνει φανερό ότι η Μαρία

Από τα Ιωάννινα η εκκίνηση της «γαλάζιας μηχανής» ενόψει 2027

Σε φάση πλήρους κινητοποίησης περνά από σήμερα ο κομματικός μηχανισμός της Νέας

Μπ. Παπαδημητρίου: «Αν δεν ενωθεί η αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης θα κάνει εκλογική εκδρομή»

Η δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου κινείται για ακόμη μία φορά στη σφαίρα