Ερντογάν: «Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα όπως πριν 100 χρόνια»

3 λεπτά ανάγνωση
5 Σεπτεμβρίου 2020

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε νέα εμπρηστική δήλωσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, τονίζει: «Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα».

Ολόκληρη η δήλωσή του σε ομιλία του προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας:

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε  είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απο αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μέσω του τηλεφώνου του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατούσε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τρέφω αυταπάτες, το μείζον ζήτημα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’όλης συνέντευξης