Πτωτικά εκ νέου το ευρώ

2 λεπτά ανάγνωση
5 Αυγούστου 2015

Κάτω από τα επίπεδα των 1,09 δολαρίων κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με το αμερικανικό νόμισμα να συνεχίζει την ανοδική του πορεία εν μέσω αύξησης των εκτιμήσεων ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τελικά το επιτόκιο της μέσα στο Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, στις 12:50, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,19% στα 1,0862 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει έως και τα 1,0850 δολάρια.

Οι εκτιμήσεις τροφοδοτήθηκαν και από τις δηλώσεις του αξιωματούχου της Fed, Ντένις Λόκχαρτ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας αύξησης του επιτοκίου στην συνάντηση της Fed τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να υπάρξει κάποια ένδειξη σοβαρής αδυναμίας στα οικονομικά στοιχεία για να κρίνει σκόπιμη μια αναβολή της αύξησης για αργότερα μέσα στο 2015.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολάριο: Βυθίζεται σε χαμηλό 3,5 ετών ενόψει Fed

Σε πτωτική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται το δολάριο, με τις

Goldman Sachs: «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των αναδυόμενων αγορών το 2026 – Τράπεζες, μερίσματα και υπεραπόδοση»

Σε καθεστώς αναδυόμενης αγοράς αναμένεται να παραμείνει το ελληνικό χρηματιστήριο για το

Γιατί οι επενδυτές “φρενάρουν” στα μερίσματα: Το νέο τοπίο στα dividend stories μετά το re-rating των αγορών

Η στρατηγική των υψηλών μερισμάτων υπήρξε για δύο χρόνια μία από τις