Από το 2015 είχαμε προειδοποιήσει για τις προδιαγραφόμενες δυσμενείς εξελίξεις στο προνοιακό σύστημα της χώρας, με τεκμηριωμένες εκτιμήσεις τις οποίες ορισμένοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ως «φαντασιώσεις».


Καταλύτης των αλλαγών ήταν η μεταφορά της αρμοδιότητας για την διαχείριση των επιδομάτων προς ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο εφόσον θα ενεργούσε με τα μοντέρνα οικονομοτεχνικά κριτήρια, θα απέδιδε επιδόματα βάσει της εκάστοτε επιχορήγησης που θα του δίδονταν.

Εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος, εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος είχαν τότε υποβαθμίσει τις προειδοποιήσεις μας, ενώ και οι πολίτες που συχνά επιδεικνύουν περισσότερη εμπιστοσύνη, χωρίς να έχουν διδαχθεί από το παρελθόν, επαναπαύτηκαν.
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν την μνήμη τους, μπορούν να διαβάσουν τα σχετικά άρθρα και να παρακολουθήσουν το video της 26ης Φεβρουαρίου 2019 έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΑ, του οργανισμού που σχεδιάστηκε να αποτελέσει τον «Δούρειο Ίππο» για την κατεδάφιση του προνοιακού οικοδομήματος της χώρας μας:
Δεδομένης της μέχρι πρότινος συνταγματικής προστασίας τους, έπρεπε να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες ώστε και αυτό το «συνταγματικό ανάχωμα» να εξαλειφθεί.
Και για να μην εστιάζουμε στο πρόβλημα με τα όποια κομματικά κιάλια μιας που οδεύουμε σε προεκλογική αναμέτρηση όπου θα ακουστούν τα ίδια ευχολόγια, να τονίσουμε ότι το σχέδιο συστηματικής αποδόμησης της κοινωνικής πρόνοιας της χώρας εφαρμόζεται με παρρησία από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας, και δυστυχώς με τις ευλογίες των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος.
Πλέον οι μέχρι πρότινος επικριτές «ποιούν τη νήσσα» και για την εξέλιξη των μειώσεων των προνοιακών επιδομάτων ρίχνουν το φταίξιμο όπου αλλού, ενώ τα αίτια είναι βαθύτερα.
Επιπρόσθετος παράγοντας είναι και οι πράξεις ή οι παραλήψεις τους με συνέπεια να βρίσκονται πλέον οι πολίτες απροστάτευτοι στα πυρά χωρίς την Συνταγματική προστασία προκειμένου να έχουν έστω και μια δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.
Διαβάστε τα σχετικά άρθρα και παρακολουθήστε το video της 26ης Φεβρουαρίου 2019 έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΑ, οργανισμός που λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος» για την κατεδάφιση του προνοιακού οικοδομήματος της χώρας μας.
Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να προστατέψετε το προνοιακό σας επίδομα θα πρέπει άμεσα να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε και να καταθέσετε στην αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου σας, την δήλωση άρνησης συναίνεσης για την δημιουργία ψηφιακού αποτυπώματος με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (ειδική κατηγορία βάσει του ΓΚΠΔ) σας και την μεταφορά τους στον ΟΠΕΚΑ.
Η αξιοποίηση του πλαισίου του ΓΚΠΔ προσφέρει μια μορφή άμυνας, δεδομένου ότι η όποια κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει τρόπους παράκαμψης των προνοιών του Ευρωπαικού Κανονισμού. Με τον τρόπο αυτό οι δήμαρχοι θα κατανοήσουν την νομική ευθύνη που έχουν για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που βρίσκονται στα αρχεία των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου τους και δεν θα έχουν την ευχέρεια να επιτρέψουν την διαβίβαση του φακέλου σας στον ΟΠΕΚΑ. Είναι μία προσωρινή λύση για την προστασία του προνοιακού σας επιδόματος!
Δήλωση άρνησης συναίνεσης στην μετακίνηση του φακέλου με τα προσωπικά σας δεδομένα στον ΟΠΕΚΑ
Πληροφορίες: 6992269969

Facebook Comments