Τους τελευταίους μήνες ο χρυσός έχει συγκεντρώσει και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά δεν έχει καταφέρει να αλλάξει την ανοδική του τάση και να κινηθεί και πάλι προς υψηλότερα επίπεδα.

Έχοντας στο μυαλό μας τα παραπάνω, η ισοτιμία USD/JPY αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Κλείσιμο κάτω από τα 118,00 θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα. Στη συνέχεια, τα 116,00 γεν είναι αυτά που θα προκαλέσουν τη μεγάλη ανοδική κίνηση του χρυσού. Εφόσον διασπαστούν με αποφασιστικότητα. Που για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δούμε πολύ αρνητικές εξελίξεις για το δολάριο.

15 09 15 goldusdjpy

Εκτός από αυτό όμως, θα πρέπει να δούμε και μια γενικότερη επιστροφή της αστάθειας που θα οδηγήσει σε περαιτέρω απώλειες για τις μετοχές.

15 09 15 goldspx

Επιπλέον, το positioning δείχνει εξαιρετικά αρνητικό για το πολύτιμο μέταλλο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αλλάξει. Για την ώρα, όλες οι τεχνικές ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ακόμα νωρίς για να δούμε την επιστροφή του πολύτιμου μετάλλου. Και η επιστροφή με το βραχυπρόθεσμο spike έχει ουσιαστική διαφορά.

 

Facebook Comments