Υψηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας το θετικό κλείσιμο της Wall Street και τη νέα άνοδο των εμπορευμάτων.

Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με κέρδη 0,50% με τον κλάδο ενέργειας να σημειώνει τις υψηλότερες αποδόσεις, ενώ ο Shanghai Comp. διαπραγματεύεται με κέρδη 0,70% και βρίσκεται καθ οδόν για το μεγαλύτερο ανοδικό σερί του τελευταίου μήνα, ενώ νέα αύξηση παρατηρήθηκε και το margin debt.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, οι πρόσφατες ισχυρές πιέσεις των αγορών προς την Κίνα έπιασαν τόπο καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κίνα μέχρι και το 2018 θα ανοίξει πλήρως όλες τις αγορές της προς επένδυση από ξένα κεφάλαια με εξαίρεση κάποιες εταιρίες.

Στην Ευρωζώνη, ο Praet της ΕΚΤ, σε δηλώσεις του τόνισε ότι αν η ΕΚΤ αντιμετωπίσει πρόβλημα στην επίτευξη των πρωτογενών στόχων της, τότε θα εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές ενώ σημείωσε ότι είναι αρκετά νωρίς για να αποτιμήσουμε τις συνέπειες της αναταραχής στο διεθνές περιβάλλον.

  • Ο Nowotny (ΕΚΤ) τόνισε ότι είναι συνηθισμένο να παραμένουν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα σε περιόδους χαμηλής ανάπτυξης.
  • Λονδίνο και Σανκγάη βρίσκονται σε συζητήσεις για την πιθανότητα κάποιου είδους σύνδεσης των χρηματιστηριακών αγορών τους.
  • Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης καθώς η αμερικανική παραγωγή μειώνεται.
  • Ο Lockhart της Fed, δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων θα γίνει εντός του 2015.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.138 Υψηλό: 1.139 Χαμηλό: 1.129 Κλείσιμο: 1.133

22 09 15 gold

 

 

 

 

 

 

 

Το πολύτιμο μέταλλο δεν κατάφερε να ακολουθήσει την άνοδο του πετρελαίου καθώς το δολάριο σημείωσε ιδιαίτερα μεγάλη άνοδο και αυτό αποτέλεσε ένα ισχυρά αρνητικό παράγοντα. Η πορεία του αμερικανικού νομίσματος θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μεσοπρόθεσμη κατεύθυνση του χρυσού. Η τεχνική εικόνα παραμένει θετική βραχυπρόθεσμα και η χθεσινή δοκιμασία της στήριξης του ΚΜΟ 50 ημερών αποτελεί ένα θετικό σημάδι για τους επενδυτές. Εκτιμούμε ότι η άνοδος δεν έχει ολοκληρωθεί και μια ανοδική αντίδραση είναι κάτι που υποστηρίζεται και από τους τεχνικούς δείκτες ROC, Vol., RSI αλλά και από τους ΚΜΟ. Βασικοί στόχοι είναι στα $1.145 και στα $1.160.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.130                   1.138
1.120                   1.145
1.112                   1.154
1.100                   1.160

Facebook Comments