Η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, επιδεινώνει το επενδυτικό συναίσθημα με αποτέλεσμα οι αγορές μετοχών να είναι ιδιαίτερα ευάλωτες. Ως αποτέλεσμα, χθες η Wall Street έκλεισε με απώλειες παρά το γεγονός ότι στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης τα μεγάλα funds «πέταξαν» εκτός αγοράς όλους τους intraday πωλητές. Αρνητικό κλείσιμο είχαμε και για τον ιαπωνικό Nikkei, παρά τα καλύτερα μακροοικονομικά στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ σημείωσε άνοδο 0,3% το τρίτο τρίμηνο έναντι εκτιμήσεων για 0,0% ενώ σε ετήσια βάση η άνοδος ήταν 1,0% έναντι εκτιμήσεων για 0,2%.

  • Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση στις εξαγωγές για την Κίνα. Πτώση σημείωσαν και οι εισαγωγές, αλλά μικρότερη των εκτιμήσεων.
  • Τα αδύναμα κινεζικά macro και η πτώση των εμπορευμάτων, πιέζουν σημαντικά τα commodity currencies.
  • Το πετρέλαιο απέχει ελάχιστα από τη δοκιμασία των πρόσφατων χαμηλών και αναμένουμε τις αντιδράσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (WTI) – Άνοιγμα: 41,01 Υψηλό: 41,06 Χαμηλό: 38,50 Κλείσιμο: 38,67

08 12 15 oilΟ μαύρος χρυσός πραγματοποίησε πολύ μεγάλες απώλειες με αποτέλεσμα να βρεθεί λίγο υψηλότερα από τα χαμηλά έξι ετών στα $37,91. Αναμένουμε δοκιμασία της στήριξης στα $37,91 όπου η αντίδραση των αγοραστών θα πρέπει να αναμένεται έντονη. Οι τεχνικές ενδείξεις παρέχουν μια σειρά θετικών αποκλίσεων αλλά για να υπάρξει γενικευμένη ανοδική αντίδραση θα πρέπει να υπάρξουν και κάποιες αλλαγές στη στρατηγική του ΟΠΕΚ, κάτι που δε φαίνεται πιθανό ως σενάριο. Πολλές ενδείξεις βρίσκονται σε περιοχές από τιες οποίες συνήθως παρατηρείται μια έντονη αντίδραση. Οι μετοχές τις οποίες περιλαμβάνει το fund XLE και οι οποίες βρίσκονται πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών, είναι μόλις το 13%, επίπεδο ιδιαίτερα αρνητικό.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

37,90                     38,80
37,30                     39,35
36,80                     40,10
36,45                     40,60

Facebook Comments