Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS στην Αθήνα

4 λεπτά ανάγνωση
15 Δεκεμβρίου 2015

Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS στην Αθήνα πραγματοποίησαν οικονομικοί εισαγγελείς και ταυτοποιήθηκαν περίπου 200 μεγαλοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα που απέστειλαν οι γερμανικές αρχές της Βεστφαλίας Ρηνανίας.

Η αιφνιδιαστική εισβολή των εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες αφού πήραν σκληρούς δίσκους υπολογιστών και αρχεία τόσο από το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς ταυτοποίησαν σχεδόν 200 καταθέτες, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει τα 1,5 εκατομμύριο και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια. Η έρευνα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανάσιου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα. Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα, και ποσά.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν οι οικονομικοί εισαγγελείς προσδοκούν άμεσα αποτελέσματα ενώ αναμένουν και την νομοθετική ρύθμιση περί αυτοκαταγγελίας που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν από τους ελεγχόμενους καταθέτες να πληρώσουν προκειμένου να μην υποστούν κυρώσεις και εξονυχιστικούς ελέγχους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

UBS: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με κέρδη $1,2 δισ. – νέο πρόγραμμα buyback

Η UBS ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο, +56%

UBS: «Buy» για τις ελληνικές τράπεζες – Στις κορυφαίες επιλογές η Τράπεζα Πειραιώς

Ισχυρό επενδυτικό story εξακολουθούν να προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες, παρά τη σημαντική