«Οφείλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μου έδωσαν την εξαιρετική ευκαιρία να προκαλέσω τη συγκεκριμένη συζήτηση. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί είναι μία συζήτηση που έπρεπε να γίνει για να μην παραδοθούν στη λήθη τα έργα και οι ημέρες των παρελθόντων κυβερνήσεων, για να μην παραγραφούν οι εγκληματικές σας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση» σημείωσε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγή της ομιλίας του στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη.

«Η ΝΔ με αφορμή μία δήθεν αποκάλυψη θεώρησε πως της δόθηκε η ευκαιρία να δώσει μία παράσταση ιερής αγανάκτησης σε αγαστή συνεργασία με κάποια από τα γνωστά μέσα της διαπλοκής. Πιστεύω πως εδώ δεν πρόκειται για αφέλεια αλλά για θράσος και αλαζονεία και ταιριάζει το «ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές». Δεν σκεφτήκατε πως με αυτό τον τρόπο θα ανοίγατε το κουτί της Πανδώρας. Σήμερα μόνοι σας προκαλείτε την τύχη σας. Σήμερα θα ειπωθούν πολλά και μαζεμένα» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χρέος και αποστολή της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας με βάση το Σύνταγμα είναι να εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και οι παρεμβάσεις όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν είναι μόνο πολιτικές. Είναι και παρεμβάσεις από την οικονομική ελίτ. Όσο κι αν πολιτικοί επαναλαμβάνουν μονότονα το γνωστό κλισέ «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» όλοι γνωρίζουν πως η δικαιοσύνη είναι ένας βαθύτατα ταλαιπωρημένος θεσμός, ταλαιπωρημένος από σκάνδαλα, παράκεντρα εξουσίας, συγκαλύψεις και σκευωρίες. Ταλαιπωρημένος και από ένα νομικό πλαίσιο δαιδαλώδες και κακής ποιότητας. Η πολυνομία και η κακονομία είναι ένα από σημαντικότερα προβλήματα της δικαιοσύνης σήμερα. Η πολυνομία και η κακονομία είναι μία πολύ καλά μελετημένη κατάσταση και δεν οφείλεται σε άγνοια και παραλήψεις. είναι χαρακτηριστικό πως η χώρα μας έχει φτάσει να έχει το 2ο μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για δίκη σε διεθνές επίπεδο» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα κατατεθεί άμεσα από την κυβέρνηση αίτημα για εξεταστική επιτροπή η οποία θα ελέγξει τους τρόπους με τους οποίους δανειοδοτήθηκαν κόμματα αλλά και μέσα μαζικής ενημέρωσης, το πόρισμα της οποίας θα είναι έτοιμο στα τέλη Μαΐου. Αναλυτικά ο κύριος Τσίπρας τόνισε: “Θα καταθέσουμε πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων αλλά και τα δάνεια των ΜΜΕ. Η επιτροπή αυτή θα βγάλει πόρισμα μέχρι τα τέλη Μαΐου για να μάθει άμεσα ο ελληνικός λαός τα παιχνίδια εξουσίας ανάμεσα σε κόμματα χρεοκοπημένα με τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ”. 

Facebook Comments