Μικτό ξεκίνημα για την εβδομάδα με τις ασιατικές αγορές και κυρίως τον ιαπωνικό Nikkei, να σημειώνει έντονες διακυμάνσεις. Ο Nikkei βρέθηκε να υποχωρεί ακόμα και 1,4% και πλέον έχει καλύψει σχεδόν όλες τις απώλειες και πιθανότατα θα οδηγηθεί σε θετικό έδαφος. Διακυμάνσεις και για το JPY, το οποίο προσπάθησε να ενισχυθεί και πάλι, αλλά δε βρήκε την κατάλληλη δυναμική. Το πετρέλαιο κινείται σταθεροποιητικά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αλλά για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια συνεδρίαση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει την αντιστροφή του. Το επενδυτικό συναίσθημα παραμένει θετικό αν και πλέον είναι πολύ ευάλωτο. Ο S&P 500 συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με τους αγοραστές να μην επιτρέπουν πτώση κάτω από τις 2.030 μονάδες.

Ανάλυση αγοράς

Δείκτης Δολαρίου – Άνοιγμα: 95,28 Υψηλό: 95,45 Χαμηλό: 95,16 Κλείσιμο: 95,28

23 05 16 dollarindex

Η στήριξη στα 92,55 οδήγησε σε τρεις ανοδικές εβδομάδες με αποτέλεσμα ο δείκτης δολαρίου να δοκιμάζει τον ΚΜΟ 50 εβδομάδων στα 95,65, ο οποίος έχει αποκτήσει και πτωτική κλίση. Είναι δύσκολο να δούμε αν ο δείκτης θα καταφέρει να διασπάσει ανοδικά τον ΚΜΟ, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από ένα και μόνο πράγμα: από τις πιθανότητες της Fed να αυξήσει τα επιτόκια 

τον Ιούνιο. Την Πέμπτη, η πιθανότητα αυτή ήταν 30% και την Παρασκευή έπεσε στο 26%. Δεδομένου ότι θα συνεχίσει να πέφτει, θεωρούμε ότι το δολάριο θα μπορούσε να βρει αντίσταση στα τρέχοντα επίπεδα και να κινηθεί εκ νέου πτωτικά. Επιπλέον, οι τοποθετήσεις των μεγάλων επενδυτών παραμένουν net short στο δολάριο. οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε περιοχή αντιστάσεων αλλά θα μπορούσαν να στηρίξουν μια ακόμα ανοδική κίνηση. Θα περιμένουμε για μια περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

94,90                   95,50
94,55                   95,85
94,20                   96,10
93,85                   96,40

  • Το δολάριο μετά από την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων, δοκιμάζει την αντίσταση του ΚΜΟ 55 εβδομάδων.
  • Κάτω από σημαντικούς ΚΜΟ και ο Dow Jones με MACD και RSI, να βρίσκονται σε αρνητικά επίπεδα τιμών.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για τη σημερινή συνεδρίαση.
  • Η PBoC συνεχίζει τις ενέσεις ρευστότητας, ενώ ο επικεφαλής της τράπεζας, σε σημερινές του δηλώσεις, τόνισε ότι θα 
  • υπάρξουν κι άλλα μέτρα στήριξης.

Facebook Comments