Αύξηση της απόδοσης του ετήσιου κρατικού ομολόγου

2 λεπτά ανάγνωση
29 Αυγούστου 2016

Με αύξηση της απόδοσης του ετήσιου κρατικού ομολόγου και αμετάβλητη την εικόνα στο 3ετές και 10ετές ομόλογο κύλησε η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στην εγχώρια ηλεκτρονική αγορά ομολόγων.

Το ετήσιο κρατικό ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 97,40 λεπτά του ευρώ με την απόδοση στο 6,45% από 97,50 λεπτά και απόδοση 6,30% που ήταν οι αντίστοιχες τιμές στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευή 26 Αυγούστου.

Το 3ετές κρατικό ομόλογο είχε τιμή στα 91,70 λεπτά με την απόδοση να να διαμορφώνεται στο 8,40%. Το 10ετές κρατικό ομόλογο κατέγραψε τιμή στα 72,00 λεπτά και απόδοση στο 7,95%.

Το spread (διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού και αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου) διαμορφώθηκε στις 802 μονάδες βάσης από 803 μονάδες βάσης που ήταν το spread στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου

Goldman Sachs: 30% πιθανότητα ύφεσης – Προειδοποίηση για την παγκόσμια οικονομία

Αυξημένες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζει η Goldman Sachs.