Η Siemens εμφάνισε υψηλότερα από το αναμενόμενο κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, χάρη στα πρότζεκτς ανανεώσιμης ενέργειας και τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία μηχαvικής αναβάθμισε τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους.

Για το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 25% σε 1,93 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Associated Press. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1%, σε 19,11 δισ. ευρώ.

Η Siemens έκανε λόγο για ισχυρή εκτέλεση παραγγελιών, υποστηρίζοντας ότι αυτό τόνωσε τα έσοδά της από τις δραστηριότητες ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου. Γνωστοποίησε, ακόμη, ότι σημειώνει πρόοδο στην ολοκλήρωση τριών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αίγυπτο, οι οποίοι θα προμηθεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα 45 εκατ. ανθρώπους.

Οι παραγγελίες πάντως, κορυφαίος δείκτης για τα μελλοντικά κέρδη, εμφάνισαν στο τρίμηνο πτώση 14% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Η εταιρία με έδρα στο Μόναχο τόνισε ότι οι ισχυρές επιδόσεις το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς –και πρώτο του οικονομικού της έτους- της επιτρέπει να αναβαθμίσει την πρόβλεψη για ολόκληρο το οικονομικό 2017.

Αναμένει πλέον κέρδη ανά μετοχή ενός εύρους 7,20 με 7,70 ευρώ, από προηγούμενη πρόβλεψη 6,80-7,20 ευρώ.

Facebook Comments