Draghi: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε το υφιστάμενο guidance για τα επιτόκια

2 λεπτά ανάγνωση
6 Απριλίου 2017

Υπέρ της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής τάχθηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, από το βήμα τραπεζικού συνεδρίου στη Φρανκφούρτη.

«Η νομισματική πολιτική εξακολουθεί να είναι η πλέον κατάλληλη» τόνισε, μεταξύ άλλων, και απέρριψε τις αξιώσεις περί άμεσης απόσυρσης των διευκολυντικών μέτρων.

Κατά τον ίδιο, άλλωστε, η επαναξιολόγηση των νομισματικών μέτρων δεν δικαιολογείται προς το παρόν από την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Προτού προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή, είτε σε επίπεδο επιτοκίων είτε σε επίπεδο αγοράς ομολόγων, χρειάζεται να οικοδομήσουμε μία επαρκή εμπιστοσύνη» έσπευσε να προσθέσει.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Στασιμοπληθωρισμός στην Ευρώπη: Ο εφιάλτης της οικονομίας επιστρέφει

Ανησυχία προκαλεί στην ευρωπαϊκή οικονομία η αυξανόμενη πιθανότητα εμφάνισης στασιμοπληθωρισμού.