Το κλίμα νευρικότητας συνεχίζεται για άλλη μια μέρα στους αμερικανικούς δείκτες, καθώς οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ προβληματίζουν τους επενδυτές.

Ο Dow παραμένει αμετάβλητος στις 15.336 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,17% στις 3.763 μονάδεςκαι ο S&P 500 στο -0,14% στις 1.695 μονάδες.

Στο θέμα του χρέους των ΗΠΑ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΠΑ, Τζακ Λιου, δήλωσε ότι η προθεσμία που έχει η Αμερική να αποφύγει το όριο χρέους τελειώνει στις 17 Οκτωβρίου.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή ανάκαμψη έγραψαν για τον Αύγουστο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, ανεβαίνοντας κατά 0,1%.

Οι συνολικές παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 0,1%, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 224,92 δισ. δολ. τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών εκτός του κλάδου της άμυνας και χωρίς να περιλαμβάνονται αεροσκάφη αυξήθηκαν 1,5% από τον προηγούμενο μήνα.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, πρόστιμο ύψους 65 εκατ. δολ. επέδωσε η επιτροπή Commodity Futures Trading Commission των ΗΠΑ στην ICAP Europe Ltd. στο πλαίσιο των κατηγοριών για χειραγώγηση του London Interbank Offered Rate.

Ο οίκος interdealer broker είναι ύποπτος μεταξύ άλλων για χειραγώγηση και ψευδείς δηλώσεις στο σκάνδαλο του επιτοκίου Libor του γεν.

Η βρετανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς έχει ήδη επιρρίψει στην ICAP πρόστιμο 22,4 εκατ. δολ. με ανάλογες κατηγορίες.

Facebook Comments