Το χαρακτηρίζουν ως “κόκκινο χρυσό” για την υψηλή διατροφική του αξία. Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ο χυμός του καταναλώνεται ευρέως ως ισχυρό αντιοξειδωτικό.  

Ιδιότητες, θρεπτικά συστατικά

1.  Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. H συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.

2. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E και φυλλικό οξύ.   Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.

3. Έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση.

4. Εμποδίζει την «κακή» χοληστερόλη  που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη.

5.Σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται πως η συνεχής κατανάλωσή του βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης.

6. Προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος.

7. Διατηρεί το δέρμα νεανικό καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τις ρυτίδες.

8. Είναι από τα καλύτερα φρούτα για αποτοξίνωση του οργανισμού.

9. Βοηθά στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και στην χρόνια διάρροια.

Πόσο χρειαζόμαστε: Ένα ρόδι ημερησίως είναι αρκετό για να δώσετε στον οργανισμό σας τις βιταμίνες και τα μεταλλικά του στοιχεία. Μπορείτε να το φάτε σαν σνακ ή να το προσθέσετε στα ροφήματα και στις σαλάτες σας. Επίσης το ρόδι έχει περίπου 75 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

*Tip: Μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη σε σακουλάκι για τρόφιμα. Έτσι θα έχετε ρόδι όλο τον χρόνο.

 

Facebook Comments