Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη ακολουθώντας τις απώλειες της Wall Street μετά την τελευταία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve.

Η Fed αύξησε κατά 25 μονάδες βάσης τα αμερικανικά επιτόκια στο εύρος του 2% με 2,25%, ενώ ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell  διατήρησε την πρόβλεψη του για άλλη μια αύξηση μέχρι το τέλος του έτους και άλλες τρεις το 2019.

Ο επικεφαλής της Fed έθιξε και το θέμα των εμπορικών δασμών και της εμπορικής διένεξης των ΗΠΑ με την Κίνα, σημειώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα έχει γίνει αποδέκτης “αυξημένων ανησυχιών από επιχειρήσεις από ολόκληρη τη χώρα”.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι εάν η ένταση κλιμακωθεί περαιτέρω και “φτάσουμε να έχουμε εκτεταμένους δασμούς που θα παραμείνουν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα… αυτό θα είναι κακό για την οικονομία των ΗΠΑ”.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει πτώση 1% στις 23,796.74 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,25% και ο Shenzhen σημειώνει πτώση 1,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει μικρά κέρδη 0,45%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%, ενώ ο NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε σε ποσοστό 0,7% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να κρατήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 1,75%.

Facebook Comments