Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο της Fed

Capital

Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο της Fed, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη ακολουθώντας τις απώλειες της Wall Street μετά την τελευταία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve.

Η Fed αύξησε κατά 25 μονάδες βάσης τα αμερικανικά επιτόκια στο εύρος του 2% με 2,25%, ενώ ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell  διατήρησε την πρόβλεψη του για άλλη μια αύξηση μέχρι το τέλος του έτους και άλλες τρεις το 2019.

Ο επικεφαλής της Fed έθιξε και το θέμα των εμπορικών δασμών και της εμπορικής διένεξης των ΗΠΑ με την Κίνα, σημειώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα έχει γίνει αποδέκτης "αυξημένων ανησυχιών από επιχειρήσεις από ολόκληρη τη χώρα".

Προειδοποίησε παράλληλα ότι εάν η ένταση κλιμακωθεί περαιτέρω και "φτάσουμε να έχουμε εκτεταμένους δασμούς που θα παραμείνουν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα… αυτό θα είναι κακό για την οικονομία των ΗΠΑ".

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει πτώση 1% στις 23,796.74 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,25% και ο Shenzhen σημειώνει πτώση 1,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει μικρά κέρδη 0,45%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%, ενώ ο NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε σε ποσοστό 0,7% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να κρατήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 1,75%.