Κίνα: Αυξάνονται από σήμερα, οι εμπορικές τιμές των καυσίμων

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Κίνα: Αυξάνονται από σήμερα, οι εμπορικές τιμές των καυσίμων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το Πεκίνο αυξάνει από σήμερα Τρίτη, τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε χθες, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, οι εμπορικές τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θα αυξηθούν κατά 140 γουάν (περίπου 21,7 δολάρια) ανά τόνο, σύμφωνα με την NDRC.

Υπό το μηχανισμό προσαρμογής των τιμών που ισχύει στην Κίνα, αν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου αλλάξουν για ποσό μεγαλύτερο των 50 γουάν ανά τόνο και παραμείνουν στο επίπεδο αυτό, για δέκα εργάσιμες ημέρες, τότε, οι τιμές του διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου, όπως η βενζίνη και το πετρέλαιο στην κινεζική αγορά, αναπροσαρμόζονται ανάλογα.

Στον τρέχοντα γύρο αναπροσαρμογής, οι τιμές του αργού πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης τιμών της NDRC, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι ενδεχόμενο να συνεχίσουν να καταγράφουν διακυμάνσεις μεσοπρόθεσμα.

Από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρίες της Κίνας (China National Petroleum Corporation, China Petrochemical Corporation και China National Offshore Oil Corporation) έχει ζητηθεί να διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή πετρελαίου και να εξυπηρετήσουν τις μεταφορές, διασφαλίζοντας σταθερές προμήθειες.