Η χθεσινή απόφαση της Fed για τα επιτόκια ενίσχυσε το συναίσθημα αποστροφής στον κίνδυνο καθώς έγινε φανερό ότι η παγκόσμια οικονομία αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να επισκιάσει την αμερικανική ανάπτυξη.

Η Fed παραδέχθηκε ότι ο κίνδυνος της παγκόσμιας οικονομίας είναι ασύμμετρος και τόνισε ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα γίνουν σταδιακά και μόνο κατόπιν ανάγνωσης των μακροοικονομικών στοιχείων. Αν και η αρχική αντίδραση των αγορών ήταν ανοδική, οι πωλητές επέστρεψαν δριμύτεροι στέλνοντας τους δείκτες σε βαθύ κόκκινο.

Η μεταβλητότητα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Ήδη, μετά από τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας έχει υπάρξει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα μεγάλων διακυμάνσεων και πλάγιας τάσης που δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους πυθμένες τύπου “V” και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρές απώλειες στα χαρτοφυλάκια.

  • Μετά την ανακοίνωση των επιτοκίων και των σχολίων της Fed, οι αγορές αποτιμούν πλέον δυο αυξήσεις επιτοκίων αντί τεσσάρων.
  • Η επόμενη αύξηση επιτοκίων οριοθετείται κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου.
  • Το πετρέλαιο βρίσκεται σε κρίσιμα επίπεδα και η επόμενη κίνηση θα είναι καθοριστική για τις μετοχές.
  • Ο χρυσός πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ανοδική κίνηση αμέσως μετά την ανακοίνωση των επιτοκίων.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.119 Υψηλό: 1.128 Χαμηλό: 1.114 Κλείσιμο: 1.124

28 01 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο πραγματοποίησε μια σημαντική ανοδική κίνηση μετά από την ανακοίνωση των επιτοκίων της Fed, δοκιμάζοντας τον ΚΜΟ 200 ημερών στα $1.128 από τα οποία υπάρχουν ήδη οι πρώτες πιέσεις. Θεωρούμε ότι μια διορθωτική κίνηση θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για νέες αγορές καθώς ο βασικός μας στόχος είναι στα $1.265. Το κλίμα φόβου φαίνεται να επανέρχεται στις αγορές και αυτό είναι θετικό για το πολύτιμο μέταλλο. Οι κερδοσκόποι έχουν αυξήσει και πάλι τις τοποθετήσεις τους μετά από αρκετές εβδομάδες πτώσης. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε πολύ ακραία επίπεδα και αναμένουμε να συνεχιστεί η σύγκλιση προς περισσότερο ουδέτερα επίπεδα.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.118                   1.128
1.110                   1.137
1.095                   1.145
1.082                   1.160

Facebook Comments