Οι 2.030 μονάδες στον S&P 500 διασπάστηκαν αν και τελικά δεν κατάφερε να παραμείνει κάτω από αυτές. Ωστόσο, η διάσπαση είναι ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο για τις επόμενες συνεδριάσεις, μαζί με το γεγονός ότι Dow και S&P 500 διαπραγματεύονται κάτω από τους ΚΜΟ 50 ημερών.

Ο S&P 500 έχει πραγματοποιήσει ένα ακόμα death cross μεταξύ των ΚΜΟ 50 και 100 εβδομάδων και το παρακάτω γράφημα δείχνει πως εξελίσσεται στο παρελθόν, αυτή η συνθήκη.

Ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο για τον S&P 500 στις επόμενες εβδομάδες θα είναι η άνοδος των εκτιμήσεων για μια αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο. Ο S&P 500 κινείται αντίστροφα με τις προσδοκίες για μια νέα αύξηση επιτοκίων και αυτό φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.

Ακόμα όμως και μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών, οι πιθανότεροι μήνες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων, παραμένουν ο Σεπτέμβριος και ο Νοέμβριος.

Ωστόσο, η Fed έχει ήδη εφαρμόσει αρκετό tightening και αυτό της δίνει αρκετά μεγάλα περιθώρια ώστε να ελιχθεί σχετικά με τις νομισματικές της αποφάσεις. Παρακάτω είναι τα επιτόκια της Fed και ένα μοντέλο το οποίο παρακολουθούν οι αμερικανικές κεντρικές τράπεζες μεταξύ τους.

Τι γίνεται όταν τα εταιρικά κέρδη ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώνονται. Αποτελούν προθάλαμο ύφεσης.

Facebook Comments