Ανατίμηση της στερλίνας έναντι του ευρώ

2 λεπτά ανάγνωση
1 Σεπτεμβρίου 2016

H στερλίνα ανατιμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έναντι του δολαρίου και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων έναντι του ευρώ, καθώς έρευνα της εταιρείας Markit έδειξε ότι ο βρετανικός μεταποιητικός τομέας αναπτύχθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε 1% έναντι του ευρώ, στις 84,11 πένες ανά ευρώ, ενώ ανατιμήθηκε 0,8% έναντι του δολαρίου στα 1,3246 δολάρια ανά στερλίνα.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της εταιρείας Markit για τη βρετανική μεταποίηση αυξήθηκε στις 53,3 μονάδες από 48,3 μονάδες τον Ιούλιο. Τα στοιχεία αυτά έρχονται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της GfK ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη των βρετανικών νοικοκυριών αυξήθηκε τον Αύγουστο, ανακτώντας σχεδόν τις μισές απώλειες του Ιουλίου.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολάριο: Βυθίζεται σε χαμηλό 3,5 ετών ενόψει Fed

Σε πτωτική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται το δολάριο, με τις

Goldman Sachs: «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των αναδυόμενων αγορών το 2026 – Τράπεζες, μερίσματα και υπεραπόδοση»

Σε καθεστώς αναδυόμενης αγοράς αναμένεται να παραμείνει το ελληνικό χρηματιστήριο για το

Γιατί οι επενδυτές “φρενάρουν” στα μερίσματα: Το νέο τοπίο στα dividend stories μετά το re-rating των αγορών

Η στρατηγική των υψηλών μερισμάτων υπήρξε για δύο χρόνια μία από τις