Μικρές διακυμάνσεις και στο ευρώ

3 λεπτά ανάγνωση
26 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου και κοντά στα χθεσινά επίπεδα, εν αναμονή των εξελίξεων των διαπραγματεύσεων για το όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Αυτήν την ώρα το ευρώ βρίσκεται στο 1,3491 με οριακή πτώση 0,2%.Σύμφωνα με την UBS, το επίπεδο αντίστασης για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου είναι το 1,3569 και το ανοδικό του σπάσιμο θα ανοίξει τον δρόμο για το επίπεδο του 1,3711. Το σημείο στήριξης, όπως επισημαίνει, εντοπίζεται στο 1,3462.

Σύμφωνα με τον Chris Walker, σταρτηγικό αναλυτή της Barclays Capital, σε  εμπορικά σταθμισμένη βάση, το δολάριο βρίσκεται υπό πίεση λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για την επίτευξη συμφωνίας γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ. Αυτή η τάση θα συνεχιστεί εάν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις. Όπως επισημαίνει, οι αγορές αναμένουν μία λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το δολάριο πάντως ενισχέται έναντι του γεν, στο 98,940 με κέρδη 0,51%, λόγω της είδησης ότι η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να εξετάσει άμεσα, τη μείωση του εταιρικού φόρου, στα πλαίσια του νέου πακέτου τόνωσης που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οδηγώντας σήμερα σε έντονες κινήσεις πώλησης του ιαπωνικού νομίσματος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολάριο: Βυθίζεται σε χαμηλό 3,5 ετών ενόψει Fed

Σε πτωτική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται το δολάριο, με τις

Goldman Sachs: «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των αναδυόμενων αγορών το 2026 – Τράπεζες, μερίσματα και υπεραπόδοση»

Σε καθεστώς αναδυόμενης αγοράς αναμένεται να παραμείνει το ελληνικό χρηματιστήριο για το

Γιατί οι επενδυτές “φρενάρουν” στα μερίσματα: Το νέο τοπίο στα dividend stories μετά το re-rating των αγορών

Η στρατηγική των υψηλών μερισμάτων υπήρξε για δύο χρόνια μία από τις