Συνεχίζει πτωτικά η Ευρώπη

MarketNews

Συνεχίζει πτωτικά η Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με απώλειες ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, συνεχίζοντας το αρνητικό κλίμα που επικράτησε νωρίτερα στις ασιατικές αγορές, με την Κίνα και την Ουκρανία να συντηρούν τις ανησυχίες τόσο για την παγκόσμια οικονομία όσο και για τον κίνδυνο πολεμικής σύρραξης.

Ειδικότερα, στις 10:29, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,55% στις 6.647 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,58% στις 9.255 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,73% στις 4.319 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με απώλειες 0,4% στις 330,07 μονάδες, ενώ νωρίτερα ο ασιατικός MSCI Asia Pacific υποχώρησε κατά 1,5%.

Στο ταμπλό, οι ζημίες που ανακοίνωσε για το έτος χρήσης η εταιρεία G4S την οδηγούν σε απώλειες 1,4% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στον αντίποδα, η Adecco ενισχύεται κατά 3,9%, με την αγορά να υποδέχεται θερμά τα αποτελέσματα του έτους χρήσης, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζοντας αρνητικά τις αγορές. Σύμφωνα με την ανάλυση, η ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες οικονομίες στο πρώτο εξάμηνο θα είναι χαμηλότερη, σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, ωστόσο αρκετά βελτιωμένη έναντι του 2012 και των αρχών του 2013, παρά το γεγονός ότι επηρεάστηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ και την αύξηση του αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων στην Ιαπωνία.

Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας είναι η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη στις 12:00.