Το ελληνικό Κοινοβούλιο απεφάνθη, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ξεπέρασε τις 20 ώρες, υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση Novartis στην οποία -βάσει των καταθέσεων των τριών προστατευόμενων μαρτύρων- εμπλέκονται 10 πολιτικοί (πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί). 

Τοποθετήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, 4 υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 24 βουλευτές και όσοι εμπλέκονται στη δικογραφία. Διεξήχθη μυστική ψηφοφορία με 10 κάλπες, βάσει της οποία συστάθηκε εξεταστική επιτροπή και για τους 10 φερόμενους ως εμπλεκομένους. Το MarketNews.gr κάλυψε λεπτό προς λεπτό τη συνεδρίαση από νωρίς το πρωί μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, παρακάτω θα βρείτε αναλυτικό και λεπτομερές ρεπορτάζ.


Συνεχής ενημέρωση

  • Συνολικά ψήφισαν 218 βουλευτές.

    Στην κάλπη, για τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ψήφισαν 218 βουλευτές, 27 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 3 βουλευτές, παρών ψήφισαν 6 βουλευτές.

    Στην κάλπη για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, ψήφισαν 218 βουλευτές και 28 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 170 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 8 βουλευτές, παρών ψήφισαν 12 βουλευτές.

    Στην κάλπη για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ψήφισαν 218 βουλευτές, 28 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 2 βουλευτές, παρών ψήφισαν 6 βουλευτές.

    Στην κάλπη, για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ψήφισαν 217 βουλευτές, 26 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 185 βουλευτές και 6 βουλευτές ψήφισαν παρών.

    Στην κάλπη, για τον πρώην υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ψήφισαν 218 βουλευτές, 26 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 188 βουλευτές και παρών ψήφισαν 4 βουλευτές.

    Στην κάλπη, για τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο ψήφισαν 217 βουλευτές, 27 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 186 βουλευτές, παρών ψήφισαν 4 βουλευτές.

    Στην κάλπη, για τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο ψήφισαν 218 βουλευτές και βρέθηκαν 28 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 180 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν δύο βουλευτές, παρών ψήφισαν 8 βουλευτές.

    Στην κάλπη, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά ψήφισαν 218 βουλευτές και βρέθηκαν άκυρα 26 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 159 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 17 βουλευτές και παρών ψήφισαν 16 βουλευτές.

    Στην κάλπη, για τον πρώην υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη ψήφισαν 218 βουλευτές, βρέθηκαν 26 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 186 βουλευτές, παρών ψήφισαν 6 βουλευτές.

    Στην κάλπη για τον πρώην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, ψήφισαν 217 βουλευτές, 25 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 180 βουλευτές, κατά ένας και παρών ψήφισαν 11 βουλευτές.Αποτέλεσμα εικόνας για καλπες 10

  • Κατόπιν των αποτελεσμάτων της μυστικής ψηφοφορίας έγινε δεκτή η πρόταση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διότι συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών που προβλέπεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 155 του Κανονισμού της Βουλής για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και για τους οκτώ πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργο Κουτρουμάνη.
     

  • Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και γίνεται η καταμέτρηση
     

  • Η τοποθέτηση των κομμάτων στην ψηφοφορία:
    – Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει υπέρ για όλα τα πρόσωπα
    – Οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν υπέρ για όλα τα πρόσωπα, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει για παραπομπή τον Μάριο Σαλμά, αλλά ανέφερε ότι οι βουλευτές του θα ψηφίσουν κατά συνείδηση
    – Η ΔΗΣΥ ρίχνει σε όλες τις κάλπες ψηφοδέλτιο που αναγράφει “Ναι στην σύσταση Επιτροπής για Προκαταρκτική Εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής)”, το οποίο καταμετράται ως άκυρο
    – Η ΧΑ ψηφίζει υπέρ για όλα τα πρόσωπα
    – Το ΚΚΕ ψηφίζει υπέρ για όλα τα πρόσωπα
    – Η Ένωση Κεντρώων, ψηφίζει “παρών”
    – Το Ποτάμι, ρίχνει σε όλες τις κάλπες, ψηφοδέλτιο στο οποίο αναγράφεται “Ναι στην σύσταση Επιτροπής για Προκαταρκτική Εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής)” το οποίο καταμετράται ως άκυρο

  • Η Νέα Δημοκρατία παρίσταται στην αίθουσα, αλλά δεν προσέρχεται στις κάλπες.
    Αποτέλεσμα εικόνας για νεα δημοκρατια

     
  • Αποχώρησε ο Μάριος Σαλμάς από τη Βουλή.
     
  • Κάλπες:1η Δ.Αβραμόπουλος 2η Ευ.Βενιζέλος 3η Αδ.Γεωργιάδης 4η Γ.Κουτρουμάνης 5η Ανδ.Λοβέρδος 6η Ανδ.Λυκουρέντζος 7η Π.Πικραμμένος 8η Μ.Σαλμάς 9η Αντ.Σαμαράς 10η. Ι.Στουρνάρας
     
  • Οι κάλπες έχουν αριθμηθεί αλφαβητικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για καλπη βουλη

     
  • Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Ακολουθεί η μυστική ψηφοφορία με τις 10 κάλπες.

     

  • Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή τονίζει “Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης για το – ομολογημένο πλέον – σκάνδαλο Novartis, ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης”. 

    Όπως αναφέρει μάλιστα, χαρακτηριστικά, αντί αυτού, ο πρόεδρος της ΝΔ “έμεινε να ακούγεται ως παράφωνη ηχώ του παραληρούντος κ. Σαμαρά. Όσο για τις τυχόν ποινικές ευθύνες, για τις οποίες έσπευσε η ΝΔ να κάνει λόγο για «παραδοχή σαθρού υποβάθρου», την συμβουλεύουμε να μην προτρέχει” συμπλήρωνε.

    Καταλήγοντας στο σχόλιο του υπογραμμίζει πως “όσο πιο πολλή φόρα παίρνει, τόσο πιο σφοδρή θα είναι η πρόσκρουση όταν η Προανακριτική επιτελέσει το έργο της. Και τότε ίσως να μην αρκεί για τη ΝΔ η ετεροχρονισμένη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης”.
    250515215043_3709-thumb-large-thumb-large
     

  • Άκυρο αναμένεται να ψηφίσουν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι στην επικείμενη ψηφοφορία. “Ναι στη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής)”, θα αναφέρει το χαρτί που θα ρίξουν στις κάλπες οι βουλευτές των δύο κομμάτων. 

     
  • Ανδρέας Ξανθός: Σκάνδαλο η Novartis

    Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι “έχουμε ένα αδιαμφισβήτητο σκάνδαλο. Αλλά δεν άκουσα να αναγνωρίζει κανείς ότι είχε κάποια ευθύνη για όλο αυτό το σύστημα που λειτουργούσε”. Και συνέχισε: “Αν δεν είχαμε τα πολιτικά αντανακλαστικά να ανοίξουμε το θέμα θα είχε θαφτεί αυτή η ιστορία και δεν θα φτάναμε εδώ πέρα. Αυτή είναι η ουσία της σημερινής συζήτησης. Αφήστε τα “όλα στο φως” αν, όπως λέτε όλη μέρα, ήταν όλα καλώς καμωμένα”. Κατήγγειλε ότι “πριν λίγους μήνες είχαμε έναν εκβιασμό από την Roche που είπε ότι δεν είναι βιώσιμη η παρουσία τους στη χώρα και θα ξεκινούσαν να αποσύρουν φάρμακα αρχίζοντας με ένα για το μελάνωμα. Ενημερώσαμε μέχρι & την ΕΕ & το φάρμακο πάλι κυκλοφορεί”.
    Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρεας ξανθος βουλη
     

  • Ο Γιάννης Κουτσούκος καταλόγησε στον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί “να συκοφαντήσει πρόσωπα, πολιτικές και παρατάξεις, οπως εμάς (σσ ΠΑΣΟΚ) που μιλούσαμε για όλα αυτά, και τώρα μας ταυτίζει με τη ΝΔ για να υπηρετήσει έναν εκλογικό σχεδιασμό”. Και ανακοίνωσε ότι “ως ΔΗΣΥ θα υπερβούμε τα διαδικαστικά τερτίπια και τις παγίδες, για να λάμψει η αλήθεια για όλους τους εγκαλούμενους, να γίνει εξεταστική για όλους και όλα. Θα σας πάμε μέχρι τέρμα”.
    Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσουκος
     
  • Πάνος Καμμένος: Θα ψηφίσω κατά της σύστασης επιτροπής για τον Μάριο Σαλμά

    Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος προσερχόμενος στο βήμα της Βουλής είπε ότι “η συζήτηση αυτή θα συνεχίζεται όσο υφίσταται το άρθρο 86 του νόμου περί της ευθύνης υπουργών” και απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο: “Ακούσαμε τον κ.Βενιζέλο να λέει ότι και αλλού υπάρχει σκάνδαλο Novartis αλλά δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα. Βέβαια, γιατί εκεί δικάζονται”. Ο υπουργός ζήτησε να μείνουν έξω τα εθνικά θέματα και οι ένοπλες δυνάμεις. 

    “Σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Δισεκατομύρια εισπράχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και υπάρχουν υπουργοί που υπέγραψαν. Δεν πρέπει να εξεταστεί ποιοί (σσ υπουργοί) συναντήθηκαν με ποιούς και τι έγινε; Εγώ συγκλονίστηκα σήμερα από αυτά που κατήγγειλε ο κ.Σαλμάς ότι αντικαταστάθηκε επειδή δεν υπέκυψε στις πιέσεις και περιέκοψε τις φαρμακευτικές δαπάνες”, τόνισε. 

    Αναφέρθηκε στη γνωστοποίηση της υπόθεσης από τον υπουργό Παύλο Πολάκη: “Γιατί ο κ.Σαράκης, δικηγόρος των μαρτύρων του FBI και πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, δεν ρωτήθηκε από τον κ.Μητσοτάκη τι έγινε; Δεν μάθατε για την υπόθεση από τα τουίτ, του κ.Πολάκη. Υπήρχε ο κ.Σαράκης αλλά και η επιτροπή της βουλής για την υγεία.”.

    Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον κ.Παπασταύρου: “Υπάρχουν διαδρομές χρήματος. Τα ίδια πρόσωπα που υπάρχουν στη λίστα Λαγκάρντ, τα Paradise papers, και άλλες λίστες – ο κ. Παπασταύρου- είναι παντού. Δεν πρέπει να εξεταστούν τα χρήματα αυτά πού είναι;”.

    Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά: “Ο τραμπουκισμός που πούλησε εδώ ο κ.Σαμαράς οδηγεί τον τόπο αλλού. Η πολιτική ζωή του τόπου χωρίζεται σε εκείνους που είναι βραχίονες άλλων & σε εκείνους που μπορεί να διαφωνούν μεταξύ τους σε πολλά αλλά μπορούν να κοιτάζονται στα μάτια”.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του δήλωσε ότι “θα ψηφίσουμε υπέρ της σύστασης της επιτροπής. Για τον Μ.Σαλμά μετά από όσα είπε, οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση, εγώ προσωπικά θα ψηφίσω κατά.”

    Αποτέλεσμα εικόνας για πανος καμμενος βουλη
     

  • Σταύρος Θεοδωράκης: “Η διαδικασία στη Βουλή για τη Novartis έγινε κλωτσοσκούφι. Για 4η φορά άλλαξαν τη σειρά ομιλίας των αρχηγών. Αποτελεί προσβολή για το κοινοβούλιο σε μια κρίσιμη συνεδρίαση. Αρνούμαι να μιλήσω & καταθέτω την ομιλία μου στα πρακτικά.”
    Η ομιλία που δεν εκφωνήθηκε εδώ

     
  • Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης
    Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλης λεβεντης
     
  • Αλέξης Τσίπρας: Σήμερα αποδεικνύεται οτι δεν τα φάγαμε μαζί

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στο βήμα της Βουλής είπε πως “άκουσε με πολύ μεγάλη προσοχή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά για 40 και στα πρώτα 20 δεν μίλησε για αυτό που συζητήσαμε σήμερα. Μας είπε ότι ο Erdogan εκτραχύνθηκε γιατί εδώ μιλάμε από τη Novartis” και πως “υπήρξε ένα ακόμη πλήγμα που δέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης ενώ μιλούσε, καθώς ο οικος Moodys αναβάθμισε την Ελλάδα την ώρα που αυτός μιλούσε για καταστροφή της οικονομίας”. 

    Διευκρίνησε ότι “το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους όχι από εμάς αλλά από τους δικαστές για τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή”. “Δεν υπάρχει πτέρυγα στο κοινοβούλιο που να μην έχει υιοθετήσει την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει σύσταση επιτροπής που θα διαξάγει την προκαταρκτική έρευνα. Τελικά έχουμε σκάνδαλο ή είναι μία σκευωρία;Υπήρξε ή δεν υπήρξε παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει υπερτιμολόγηση στη φαρμακευτική δαπάνη; Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι η εταιρεία δωροδοκούσε χιλιάδες γιατρούς για να συνταγογραφούν;Υπήρξε ή όχι ξέπλυμα χρήματος; Όλα αυτά συνέβησαν στον τόπο ή είναι όλα μία μεγάλη σκευωρία; Στοιχεία για το μεγάλο πάρτι στο χόρο της υγείας υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και τα γνωρίζουμε όλοι μας”, επεσήμανε. 

    “Το 2012-13 υπήρχε έκθεση του κ. Σούρλα που έλεγε ότι ο ΟΟΣΑ αναφέρθηκε σε πρόστιμα 350 εκατ. δολαρίων που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε πέντε πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Εταιρείες που δωροδοκούσαν Έλληνες λειτουργούς. Και πως καταλήγει η έκθεση του κ. Σούρλα; Είναι ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σούρλας; Καταλήγει «έτσι φτάσαμε στη χρεοκοπία». Και αντίστοιχων συμπερασμάτων ήταν η έκθεση του κ. Ρακιτζή. Πέσαμε ξαφνικά όλοι από τα σύννεφα;”, προσέθεσε στην ομιλία του. 

    “Άκουσα πολλούς να μιλούν επί σκευωρίας. Όμως κανείς δεν είχε το σθένος να αρνηθεί την υπαρξη σκανδάλου. Άκουσα τον κ. Σαλμά και άλλους πρώην υπουργούς Υγείας, αλλά άκουσα και τον κ. Μητσοτάκη, ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Αφού υπάρχει τότε πως διάολο έγινε; Φύτρωσε; Ηταν φυσικό φαινόμενο; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη; Δεν πρόκειται να μιλήσω ούτε ως νομικός, ούτε ως δικαστής, ούτε ως εισαγγελέα. Εγώ επαναλαμβάνω θα μιλήσω από αυτό το βήμα πολιτικά και όχι νομικά. Για όλο αυτό το σκάνδαλο, το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, πολιτική ευθύνη υπάρχει; Αφήστε την ποινική και να δεχθώ όλα όσα ακούστηκαν”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. 

    Απευθυνόμενος στις προηγούμενος κυβερνήσεις διερωτήθηκε: Όποιο πολιτικό πρόσωπο έρχεται στα χέρια των δικαστών έρχεται ακόμη στη Βουλή. Πολιτική ευθύνη υπάρχει; Με δύο λόγια όσοι κυβερνάγατε όλα αυτά τα χρόνια δεν πέρνατε χαμπάρι τίποτα; Κάτω από τη μύτη των πολιτικών υπηρεσιών γίνονταν όλα αυτά;” ¨Εκανε σύγκριση και με το σκάνδαλο Κοσκωτά: “Δεν μιλάμε για μικρό-ποσά. Μιλάμε για ποσά που επηρέασαν ευθέως την οικονομία της χώρας όταν η έκθεση Σούρλα μιλά για 12 δισ. ευρώ ετησίως. Το σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε 34 δισ. δραχμών (100 εκατ. ευρώ περίπου)”.

    Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Κύριε Μητσοτάκη είχατε μία ευκαιρία να κάνετε μία υπέρβαση, σήμερα η οποία, όμως, ίσως αναλογεί σε ηγέτες μεγαλύτερου διαμετρήματος και βεληνεκούς. Έπρεπε να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη. Αντίθετα υιοθετήσατε την βλακώδη θεωρία ότι διοργανώσαμε διεθνή προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών μας αντιπάλων. Το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με το μέγεθος της ζημίας του Δημοσίου αλλά δεν είναι το μοναδικό”. Και ανέφερε ως παραδείγματα παλαιότερα σκάνδαλα: “Σχεδόν ποτέ αυτά τα σκάνδαλα δεν έμειναν ορφανά πολιτικής ευθύνης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με σθένος αλλά και ο Καραμανλής στο Βατοπέδι. Ο Καραμανλής αποδέχθηκε την πολιτική ευθύνη, δεν έκανε μηνύσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους”.

    “Αντί με θάρρος να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και να δώσουν την εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη έχουν εξαπολύσει μία επίθεση κατατρομοκράτησης και παρέμβασης στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών. Μία επίθεση που προσβάλει τους θεσμούς και τη δημοκρατία στον τόπο μας. Το πραγματικό θέμα της σημερινής συζήτησης δεν είναι να παριστάνουμε τους δικαστές και να ψάχνουμε πόσο και πως οι ενδείξεις οδηγούν σε αποδείξεις”, είπε περνώντας στην αντεπίθεση. 

    “Το πραγματικό θέμα αφορά το καθεστώς τους λόγους για τους οποίους η χώρα οδηγήθηκε όχι απλά σε ζημιές αλλά στο χείλος της καταστροφής και σε χρεοκοπία. Η σημερινή ειδικά παρουσία και των δύο αρχηγών των κομμάτων την κρίσιμη περίοδο της συγκυβέρνησης θυμίζει στον ελληνικό λαό την περίοδο της λεηλασίας, της μεγάλης κρίσης και της μεγάλης ύβρις απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

    Για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πύρινο λόγο του είπε: “Ο κ. Σαμαράς είπε πάνω από 20 φορές θα λογοδοτήσετε. Θα έφτιαξε πάνω από 10 ειδικά δικαστήρια για εμένα. Ούτε ο Ρωχάμης δεν είχε τόσες κατηγορίες”. 
    “Σήμερα αποδεικνύεται οτι δεν τα φάγαμε μαζί. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί δεν τα φάγαμε στα ΕΣΠΑ στα εξοπλιστικά, στη Siemens στο φάρμακο”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Τόνισε: “Κερδίσαμε και τις εκλογές του Γενάρη και του Σεπτέμβρη. Δεν το ξεχνάμε αυτό. Δεν δικαιούμαστε να το ξεχάσουμε. Δεν ξεχνάμε την εντολη του ελληνικού λαού που ήταν να αποδόσουμε δικαιοσύνη, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αναδειχθούν οι ευθύνες. Ο ελληνικος λαός μετά την ύβρι, ζητά τη νέμεσι και την κάθαρση. Γιατί αυτό που έζησε όλα αυτά τα χρόνια ήταν μία τραγωδία”.

    “Εμείς δεν λογαριάζουμε από απειλές και δικαστήρια. Είμαστε φτιαγμένοι από αλλο υλικό. Δεν τρομάζουμε. Κανείς δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, ούτε εγώ, ουτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε η δικαιοσύνη”, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. Διεμήνυσε ότι “η δικαιοσύνη θα αποδωθεί, όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να το εμποδίσουν αυτό. Μηνύουν τους εισαγγελείς διαφθοράς για να εμποδίσουν τη διερεύνηση της υπόθεσης. Δεν θα τους περάσει. Η υπόθεση αυτή θα προχωρήσει, θέλουν ή δεν θέλουν. Η δικαιοσύνη θα προχωρήσει όπως ορίζει το σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας”. 

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε την Ολομέλεια να επιλέξει τον θεσμικά μοναδικό δρόμο για την διερεύνιση της υπόθεσης αυτής καθώς ειναι η μόνη επιλογή που σέβεται τους θεσμούς και τον νόμο και στέλνει μήνυμα στους πολίτες ότι δεν θα θάψουμε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Και κατέληξε: “Ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Να μάθει τι συνέβη τα χρόνια της ευμάρειας και ποιοι ευλόγησαν τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και μάλιστα σε έναν τομέα τόσο ευαίσθητο όσο η δημόσια υγεία”.

    Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξης τσιπρας βουλη
     

  • Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο βήμα της Βουλής είπε: “Σας καλώ να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Η σημερινή συζήτηση δεν γίνεται σε έναν χρόνο πολιτικά ουδέτερο. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία. Το κεκτημένο της σταθερότητας στη νοτιοανατολική μεσόγειο βρίσκεται σε αμφισβήτηση”. Ανέφερε μάλιστα την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, την οποία η κυβέρνηση θεωρεί ως επιτυχία της. Προσέθεσε και το θέμα της Κύπρου, στην οποία αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. “Η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τα Σκόπια με λανθασμένο τρόπο”, επεσήμανε. 

    Αναφερόμενος στο συλαλλητήριο είπε ότι έφθασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως ακροδεξιους τους πολίτες που διαδήλωσαν γιατί απλά δεν σας εμπιστεύονται. “Υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες συγκυρίες η χώρα μας θα μπορούσε να λειτουργεί ως ένας πραγματικός πυλώνας σταθερότητας. Εάν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την αναπτυξιακή τροχιά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Εάν οι Τσίπρας-Καμμένος είχαν την ελάχιστη αίσθηση ευθύνης”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

    “Αν η Ελλάδα είχε γίνει μία κανονική χώρα όπως θα μπορούσε να είναι, ήδη, απο το 2015 θα είχε επανακτήσει την αυτονόητη θέση που της αξίζει. Θα ήταν ένα σημείο αναφοράς, μία χώρα που θα φρόντιζαν όλοι να υπερασπιστούν”, είπε καταφερόμενος κατά της κυβέρνησης. Και προσέθεσε: “Δεν είμαστε μία κανονική χώρα γιατί δεν έχουμε μία κανονική κυβέρνηση. Αντί όλοι μαζί να κοιτάξουμε πως θα απαντήσουμε στον εμβολισμό μας στα Ίμια έχουμε επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών”. 

    Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ο ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασόμενο και αυτό είναι αποκλειστικά δικό του επίτευγμα. 

    Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σχολίασε: “Θέλετε να σπιλώσετε τους αντιπάλους σας με κατηγορίες που δεν μπορούν να αποδειχθούν. Σήμερα ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και εμείς είμαστε εδώ και μιλάμε για τη Novartis”. 

    “Το μόνο που ξέρετε είναι να διχάζετε τους Έλληνες. Όμως σε μία δημοκρατία δεν μπορείτε να τελειώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά με εκλογές, με μία κάλπη και όχι με 10 όπως γίνεται σήμερα”, καταφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και προσέθεσε: “Αλλάξατε τον εκλογικό νομο, αλλάξατε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και στήνετε ένα παρακράτος”. 

    “Εύχομαι να μας παρακολουθούν πολλοί πολίτες. Αυτό που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες είναι πειστικές προτάσεις για το μέλλον τους και το πως μπορούμε να κάνουμε το κράτος να δουλέψει καλύτερα για τον πολίτη”, δήλωσε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “δεν είναι μόνο επικίνδυνοι για την οικονομία αλλά για την ίδια τη δημοκρατία”. 

    Αναφερόμενος στην κ. Θάνου διερωτήθηκε: “Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου διορίστηκε μία ημέρα μετά τη συνταξιοδότησή της. Ποια γραμμάτια ξεπληρώνετε;”. “Δημιουργείτε ένα κλίμα ακατάσχετης συνωμοσιολογίας που προωθεί τη χυδαιότητα στη θέση του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου”, υπογράμμισε.

    Αναφέρθηκε και εκείνος στον κ. Κουρουμπλή και τον συνέκρινε με τα δικά του στελέχη τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis: “Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από την υπόθεση; Πως γίνεται νυν υπουργός να υπογράφει για τον εαυτο του ότι παραγράφηκε το δικό του αδίκημα περι την υπηρεσία ενώ θέλει να ελεγχθούν άλλοι που ήταν σε αυτή τη θέση πριν από 10 χρόνια. Τα δικά μας στελέχη ζήτησαν να μην προστατεύονται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών”. 

    Εξέφρασε φόβους για τις επενδύσεις: “Αυτό το κλίμα ακραίας πόλωσης έχει ήδη επιπτώσεις για την πατρίδα μας. Ποιος θα επενδύσει σε μία χώρα με τόσο τοξικό πολιτικό περιβάλλον; Η στρατηγική σας είναι καταδικασμένη να αποτύχει”. Είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται από τη λάθος πλευρά της ιστορίας. “Όταν προσπαθούσαμε να μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη οι μόνοι που αντιδρούσαν ήσασταν εσείς. Σας προκαλώ να με διαψεύσετε να μου φέρετε μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης”, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι “παριστάνει τον αρχάγγελο της κάθαρσης” και “είναι το πολιτικό γενόσημο ενός παλιού συστήματος, οι κουκουλοφόροι της πολιτικής εκτροπής αποκαλύφθηκαν”.

    Και εκείνος παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis: “Σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης αλλά οι αμερικανικές αρχές. Ερευνάται και στην Ελλάδα, αλλά παντού η δικαιοσύνη ερευνά τις αθέμιτες πρακτικές, επιβάλλει ποινές, πρόστιμα”. Ωστόσο, προσέθεσε: “Παντού στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι μέθοδοι προώθησης του φαρμάκου. Εκτός από την Ελλάδα όπου οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισαν να κρύψουν το πραγματικό σκάνδαλο με κουκουλοφόρους μάρτυρες”. 

    Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Την ώρα που κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες στη Βουλή. Ήδη έχετε εκδώσει, ήδη, το πόρισμά σας. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να τιμωρηθουν όσοι εμπλέκονται, να διεκδικήσουμε και αποζημιώσεις από την εταιρεία”. Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το τι έχει πράξει σχετικά με την υπόθεση έως σήμερα: “Έχετε προχωρήσει σε αγωγή κατά της εταιρείας για αποζημίωση; Τι έχετε κάνει για ένα σκάνδαλο που όπως όλα δείχνουν γνωρίζατε εδώ και ένα χρόνο; Δεν ρωτώ τι θα κάνετε στο μέλλον αλλά τι έχετε κάνει έως τώρα”.

    “Εάν υπάρχουν ένοχοι σε αυτήν την αίθουσα είστε εσείς. Ένοχοι μίας συστηματικής προσπάθειας δολοφονίας χαρακτήρων”, επέμεινε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Έκρινε ότι “δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, μόνο 3 ανώνυμες μαρτυρίες. Η ίδια η πρότασή σας παραγράφεται, δεν τολμήσατε να ακολουθήσετε τη διαδικασία να ασκήσετε διώξεις”. 

    Διερωτήθηκε, επίσης: “Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;”. Δήλωσε εμφατικά: “Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες και χωρίς στοιχεία δεν νοείται”. 

    “Μην τολμήσετε να κλείσετε την Προανακριτική Επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως. Δικαιοσύνη με κατασκευασμένα κατηγορητήρια δεν υπάρχει σε μια Δημοκρατία. Οι μάρτυρες να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής και κατ’ αντιπαράσταση με τους εγκαλούμενους πολιτικούς”, ζήτησε σε υψηλούς τόνους. 

    Χαρακτήρισε κι εκείνος ως “κουκουλοφόρους” τους προστατεύομενους μάρτυρες: “Θέτω ξανά το αυτονόητο ερώτημα. Οι 3 κουκουλοφόροι μάρτυρες τι ακριβώς φοβούνται και κρύβονται; Αν φοβούνται για τη ζωή τους ας έρθουν να καταθέσουν με κουκούλες”. 

    Σχετικά με την ψηφοφορία ζήτησε να στηθεί μία κάλπη με μία και μόνο ερώτηση. ναι ή όχι στη σύσταση επιτροπής για τη Novartis. Και τόνισε ότι “η υπόθεση Novartis θέτει σε κίνδυνο το κράτος δικαίου. Από αυτούς που δήθεν πολεμώντας το παλιό σύστημα αυθαιρετούν”.

    Αποτέλεσμα εικόνας για κυριακος μητσοτακης βουλη
     

  • O Κεντρικός Γραμματέας του Κομμουντιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας ολοκλήρωσε την ομιλία του.
    Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσουμπας βουλη
     
  • Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής πήρε το λόγο και δήλωσε ευθύς εξ αρχής ότι “εκείνο που με πικραίνει σαν άνθρωπο είναι ότι επιχείρησαν, δεν ξέρω αν έγινε εσκεμμένως, να εμπλέξουν το όνομά μου με την υπόθεση Novartis” ενώ διευκρίνισε ότι την τιμολόγηση των φαρμάκων δεν την κάνουν οι υπουργού, υπάρχουν θεσμικά όργανα που κάνουν την τιμολόγηση.
    Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιωτης κουρουμπλης βουλη
     
  • Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη στο βήμα της Βουλής έθεσε ως “το ερώτημα που πλανάται ειναι εάν το ζήτημα για το οποίο συζητάμε αφορά ένα σκάνδαλο ή μία σκευωρία. Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης και σκευωρία της κυβέρνησης για σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων”. Κατήγγειλε ότι “μεθοδικά και δόλια στήνεται την ιστορία. Εμάς μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Μας ενδιαφέρει να διαπιστωθούν τα όποια θεσμικά κενά και μας ενδαφέρει να βρεθούν αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν αυτά τα κενά”.

    Τη μπάλα πέταξε και στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη: “Έχετε αναλάβει δεσμεύσεις; Εάν ναι σε ποιον; Κύριε Μητσοτάκη αποδέχεστε ότι υπάρχει σκευωρία, αποδέχεστε όμως και ότι υπάρχει σκάνδαλο, ναι ή όχι;”. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλευση του σκανδάλου. “Η κοινή γνώμη είναι ξανά σε σύγχυση με αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Η χώρα πορεύεται με τη θηλιά που της φορέσατε στο λαιμό. Κάθε χαλαρότητα από την πλευρά της κυβέρνησης μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατη βλάβη στα εθνικά συμφέροντα”, επεσήμανε. 

    Ανέφερε και κίνδυνο σαλαμοποίησης στο θέμα του Σκοπιανού. Ενώ για το μνημόνιο είπε: “Τελειώνει το μνημόνιο για τους εταίρους μας και όχι για εμάς. Άλλωστε έχετε δεσμευθεί προκαταβολικά”. 

    “Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, επί κυβερνήσεως ΝΔ, είναι αυτοί που σήμερα κινούν τα νήματα. Δεν αρνηθήκαμε την έρευνα. Πρώτοι εμείς λέμε όλα στο φως, με την δικαιοσύνη να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας”, υπογράμμισε. “Η έρευνα για τη Novartis είναι διεθνής και άρχισε από τις αμερικανικές αρχές. Να ληφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας ώστε να υπάρξει ακόμη και αποζημείωση για το Δημόσιο. Καλώ τον υπουργό Υγείας να ζητήσει αμέσως από την επιτροπή ανταγωνισμού να εξετάσει τον ανταγωνισμό στην αγορά φαρμάκων. Συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα και θα καταθέσει προτάσεις για μία 10ετία. Θέλετε να πούμε την αλήθεια ή θέλετε κύριοι της κυβέρνησης να την κουκουλώσετε;”, είπε η Φώφη Γεννηματά. 

    Κατηγόρησε κι εκείνη το ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψήφιζε όταν προσπαθούσαν να εκσυγχρονίσουν το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης. Υποννοώντας την περίοδο Καραμανλή ξανά τόνισε: “Υπάρχει τελικά προστατευόμενη περίοδος, προστατευόμενος πρωθυπουργός και προστατευόμενοι υπουργοί. Αυτή είναι η πραγματικότητα…Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης”.

    Για την ψηφοφορία δήλωσε: “Το δικό μας ναι προϋποθέτει ότι οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής και μάλιστα σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα. Οι βουλευτές ανακριτές θα ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών”. 
     

  • Αποτέλεσμα εικόνας για φωφη γεννηματα βουλη
     
  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονή προσερχόμενος στο βήμα της Βουλής και απαντώντας σε προηγουμενες αναφορές είπε ότι “ορισμένα πράγματα ξεπερνούν κάθε όριο και είναι προσβολή απέναντι σε μία εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση να ταυτίζεται με τον Κόλλια και το καθεστώς της 21ης Απριλίου. Είναι ύβρις απέναντι στους χιλιάδες αγωνιστές της αριστερας που το καθεστώς της 21ης Απριλίου άνοιξαν τα κολαστήρια της Χουντας”

    “Η εκτόξευση απειλών και μάλιστα με αγοραίο τρόπο εναντίον του πρωθυπουργού και οι απειλές με ειδικά δικαστήρια βασίζονται σε φαντασιοπληξίες, εικασίες και συνδυασμός υποθέσεων με δημοσιογραφικές έρευνες και δημοσιεύματα. Δεν ακούσαμε γεγονότα τα οποία θα μπορούσε να εγκαλέσει κάποιος την κυβέρνηση. Αυτό καταδεικνύει μία απόλυτη αμηχανία και έναν απόλυτο πανικό μπροστά σε μία δικαστική έρευνα”, επεσήμανε. 

    “Ο κ. Σαμαράς απείλησε με Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα της ΠΓΔΜ, την ώρα που η κυβέρνηση ακολουθεί την εθνική γραμμή. Ή βρίσκεται σε απόλυτο παραλήρημα ή προσπαθεί να καλύψει προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ”, εκτίμησε ο υπουργός. Υπογράμμισε ότι ένα σκάνδαλο που απασχολεί τόσες χώρες θέλουν να μας πουν ότι στην Ελλάδα δεν συνέβη τίποτα. 

    Διερωτήθηκε: “Πως φθάσαμε η δημόσια δαπάνη να είναι 0,9% του ΑΕΠ το 2000 και να φθάσει στο 2,1% του ΑΕΠ το 2009;” Ανέφερε ότι η η κυρία Μπακογιάννη όταν υπουργός Υγείας ήταν ο κ. Λοβέρδος, ζητούσε εξεταστική επιτροπή και τώρα η αντιπολίτευση τους κατηγορείτε για σκευωρία. “Υπάρχει σκάνδαλο με δεκάδες γιατρούς και πιθανώς πολιτικά πρόσωπα. Εύχομαι να αποδείξουν οι περισσότεροι από αυτούς αν όχι όλοι την αθωωότητά τους”, επέμεινε. 

    “Πριν από μερικές ημέρες κατέθεσε στην υπόθεση της Siemens ο ταμείας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της διοίκησης του ΟΤΕ τοποθετημένος από την κυβέρνηση Σημίτη. Και τι μας είπε ότι οι βαλίτσες του Τσουκάτου τελικά πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε. Ζήτησε να υπερψηφίσουν όλοι την πρόταση της συνταγματικής αναθεώρησης για την κατάργηση του άρθρου που δίνει ασυλία για τα πολιτικά πρόσωπα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για κοντονης βουλη
     

  • Ανδρέας Λοβέρδος: Παλιάνθρωπος ο πρωθυπουργός – Καταθέτω μήνυση κατά των κουκουλοφόρων

    Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε ότιη ηχηρή αντιπολιτευτική του φωνή κάνει ζημιά και αυτήν προσπαθούν να φιμώσουν, την φωνή του, όμως, που στάθηκε απέναντί του σε αυτήν την 3ετία έντιμα αλλά σκληρά. Σε υψηλούς τόνοτς είπε: “Κάποιοι αχρείοι τόλμησαν να ρίξουν σκιά στη δική μου διαδρομή. Δεν θα υπάρξει έλεος, δεν θα υπάρξει συγνώμη στα πολιτικά ζόμπι και τα τσιράκια τους”. 

    Μίλησε κι εκείνος για ψευδομάρτυρες και σχολίασε ότι καταθέτουν ασυνάρτητα και μη αποδειγμένα γεγονότα (“Είμαι σήμερα εδώ σε καθαρτήρια αποστολή και σας παραδίδω αμέσως αυτούς  τους ψευδομάρτυρες. Το πρόβλημα εντοπίζεται ότι καταθέτουν ασυνάρτητα  και αστοιχείωτα δήθεν γεγονότα. Το μόνο που καταθέτουν είναι ψεύδη”). “Δεν ντρέπεστε λίγο, αδίστακτη συκοφάντες. Αναφέρεστε το 2009, 2010 και 2012 όταν τον Φρουζή τον γνώρισα 1,5 μήνα πριν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΦΕΕ έναν μήνα πριν από τις εκλογές του 2012. Όχι μόνο δεν ήξερα τον κ. Φρουζή αλλά και κανένα άλλο άνθρωπο της Novartis”, κατήγγειλε ο πρώην υπουργός βαθιά ενοχλημένος. 

    Επέμεινε ότι δεν είχε σχέση με καμία εταιρεία και ότι οι ίδιες οι εταιρείες έβγαλαν ανακοινώσεις διαψεύδοντας τα πάντα. “Άθλιοι είστε άθλιοι όπου και να βρίσκεστε”, έλεγε και ξαναέλεγε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ενώ διευκρίνισε ότι αυτοί για τους οποίους λενε ότι ήταν συνεργάτες του, δεν υπήρξαν ποτέ συνεργάτες του. 

    “Στα χρόνια που ήμουν στο υπουργείο Υγείας χρειαζόμουν και χρησιμοποιούσα κομάντος όχι τους τελευταίους τροχούς της αμάξης. Ποτέ δεν έκανα κάποια χάρη στη Novartis” είπε εντόνως. “Μιλώ χωρίς φόβο αλλά μιλώ με πάθος”, δήλωσε. “Τις πολιτικές που υπερασπίστηκα ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταψήφιζε και τις πολέμησε στη Βουλή, λαϊκίζοντας”, προσέθεσε. 

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε: Καταθέτω μήνυση κατά των τριών κουκουλοφόρων και όλων των ηθικών αυτουργών. Θα ζητήσω να ανοιχτούν οι λογαριασμοί μου για να τελειώσουμε με το θέμα αυτό. Κατηγορώ ευθέως τον πρωθυπουργό έως ενορχηστρωτή μίας τεράστιας πλεκτάνης, κατηγορώ τους μπράβους τους και όσους αναπαράγουν το όλο ζήτημα και εμπλέκουν και τη δικαιοσύνη. Μετά τον σημερινό πρωθυπουργό θα έχει περάσει και ένας με κύριο χαρακτηριστικό την παλιανθρωπιά“.

    Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρέας λοβέρδος
     

  • Αντώνης Σαμαράς: Η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους

    Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξ αρχής διευκρίνισε: “Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω”. Και συνέχεισε: “Όταν αποδειχθεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο εναντίον αθωων και εναντίον μου είναι στημένο θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να στηθεί. Κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ψευδομάρτυρες να σπιλώνει τους αντιπάλους της. Αυτό θα είναι το τέλος της αστικής δημοκρατίας”.

    “Εάν αυτό πέρασει στους πολιτικούς μπορεί να περάσει σε βάρος καθε πολίτη. Θα έχουμε λασποπόλεμο. Κυρίως δεν θα νιώθουν ασφαλείς οι αθώοι, γιατί από αυτόν δεν έχουν να χάσουν οι βρώμικοι αλλά μόνο οι καθαροί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει την εξουσία για πάντα”, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες και τις κατηγορίες που του(ς) καταλογίζουν: “Έφθασαν να αμφισβητήσουν και το τεκμήριο της αθωότητας. Μας κατηγορούν με άγνωστους, στημένους ψευδομάρτυρες και μας λένε ότι εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες”. Υπεραμύνθηκε του υπουργού του Άδωνι Γεωργιάδη. 

    Επιτιθέμενος στη σημερινή κυβέρνηση είπε σε υψηλούς τόνους: “Τον Νοέμβριο του 2013, μήνες μετά από την δωροδοκία μου από τον Φρουζή, έγινε εκδήλωση όπου ο Φρουζής αποκάλεσε ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησής μου για το φάρμακο  και δίπλα του κάθοταν ο τότε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα υπουργός Υγείας, Ξανθος. Τα παίρνατε τότε από τους φαρμακοβιομήχανους; Τα παίρνετε και τώρα;Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα τα μέτρα που φέραμε και στήριζε τους φαρμακοβιομήχανους. Στο μελλον με αυτές τις νοοτροπίες κανείς δεν θα τολμήσει να αγγίξει τη διαφθορά, γιατί θα ξέρει ότι εάν τη κτυπήσει θα βρει και τον μπελα του από επάνω”. Συνέχισε τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης λέγοντας: “Το 2014 η Novartis είχε ζημιές 5,7 εκατ. ενώ την επόμενη χρονιά, επί ΣΥΡΙΖΑ είχε κέρδη αρκετών εκατομμυρίων, Εμείς κτυπήσαμε τη διαφθορά στο φάρμακο και ο ΣΥΡΙΖΑ τους κάνει πλάτες”.

    Και επέμεινε: “Προανήγγειλαν την δήθεν εμπλοκη πρώην πρωθυπουργου 11 μήνες πριν υπάρξει οποιαδήποτε κατηγορία είτε εναντίον μου είτε εναντίον του κ. Πικραμμένου. Τα ίδια έκανε και ο κ. Τσιπρας στη Βουλή. Που το ήξεραν Τσιπρας και Βαξεβάνης. Το έστησαν. Άρχισαν να το διαδίδουν”. Κατηγόρησε, επίσης, ότι δεν έψαξαν για τους ενόχους αλλα τους επέλεξαν οι ίδιοι από νωρίς. Και όλα αυτά που είπε έγιναν στις αρχές του 2017 ενώ έσκασε το σκάνδαλο Καμμένου και η αναταραχή με τους πλειστηριασμούς. Η υπόθεση αυτή έχει παντού τα δακτυλικά αποτυπώματα των ηθικών αυτουργών. “Ο μάρτυρας που με εμπλέκει ξαφνικά θυμήθηκε τον πρωθυπουργό Σαμαρά. Από που πήρε την εντολή, ποιος ήταν ο υποβολέας;” διερωτήθηκε. 

    Τόνισε: “Δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Μόνο με εικασίες ότι ο πρώην αντιπρόδρος της Novartis χρηματίζε τους πάντες. Το κ. Φρουζή δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά, τον έχω δει ως εκπρόσωπο του ΣΦΕΕ και μάλιστα μπροστά σε κάμερες”. Σε τεταμένο κλίμα και σε υψηλούς τόνους είπε: “Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πριν φτάσει η υπόθεση της Βουλής υποστήριξε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από σύστασης του ελληνικού Κράτους κι εσείς την στήσατε”.

    Για τις καταθέσεις προσέθεσε: “Σε κάποιες περιπτώσεις οι καταθέσεις φαίνεται να έρχονται έτοιμες σε στικάκι και μπαίνουν στη δικογραφία με άλλη γραμματοσειρά. Θα γίνει πραγματογνωμοσύνη γι αυτό. Ποιος τις υπαγόρευε;”. Επικαλέστηκε και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία ρητά αναφέρει έλεγχο και των δικαστών για σφάλματα παραλείψεων. “Σας έχουν κάνει έξι δημόσιες καταγγελίες οι ίδιοι οι δικαστές. Βρισκόμαστε ναι ή όχι στην Ευρώπη; Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τα Σκόπια, γιατί ένας απλός πολίτης δικάστηκε με ανώνυμους και απόντες μάρτυρες. Ευθυγραμμίζεστε σε όλα με τα Σκοπια”, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός. 

    Χαρακτήρισε το σημερινό ως πραξικόπημα που πρέπει να σταματήσει καθώς “όταν είσαι πέρα για πέρα αθώος ξέρεις ότι ο μόνος που μπορείς να ξεμπλέξεις δικαστικά” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί γκεμπελικούς τρόπους. “Με συνδέουν με το Harvard Project μόνο και μόνο γιατί είμαι απόφοιτος αυτού του Πανεπιστημίου. Με συνέδεσαν τα τσιράκια τους με τους νεοναζί αυτους που εγώ τους κυνήγησα και εσείς ρίξατε μαζί τους την κυβέρνηση”, είπε. 

    Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: “Είστε συμμορία ή συμμωρία; Είστε και τα δύο και εγκληματική οργάνωση και συμμαχία βλακών. “Όταν δεν θα υπάρχει βουλευτική πλειοψηφία που δεν θα σας παρέχει ασυλία. Θα ανοίξουν οι δικοί μου λογαριασμοί αλλά και οι δικοί σας. Εσείς θα κρυφτείτε πίσω από την ασυλία; Οι μάρτυρες θα τις βγάλουν κάποια στιγμή τις κουκούλες;”. Κι εκείνος έκανε αναφορά στον Παναγιώτη Κουρουμπλή: “Ποιος ειναι ο υπουργός ΠΚ της κυβέρνησης; Τους άλλους τους πέταξαν στα σκυλιά και αυτόν τον προστατεύουν”. Προανήγγειλε μέχρι και ειδικά δικαστήρια. 

    Σε αυτό το σημείο καταγράφηκε ένταση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, όταν τον ρώτησε πότε θα τελειώσει κι εκείνος του απάντησε “Θα κατέβω όταν θα τελειώσω”. 

    Μιλώντας για το συλαλλητήριο είπε: “Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν γι αυτό που κάνετε για τα Σκόπια και εσείς βγήκατε να τους συκοφαντήσετε. Όλους τους αποκαλείτε ακροδεξιους. Εδώ βγάλατε ακροδεξιούς τα σύμβολα της αριστεράς τον Μίκη και τον Γλέζο”. 

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του επεσήμανε: Δεν είστε το καινούργιο, είστε το πολύ παλιό, είστε το χειρότερο κομμάτι του παλιού, είστε ύβρις για τη δημοκρατία μας. Έχετε ξεπεράσει τα όρια. Αρκετά σας έχουμε ανεχτεί. Θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε και για τη σκευωρία και για τα ψέμματα”
     
    Σχετική εικόνα
     

  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 2013-2015, πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξη προσερχόμενος στο βήμα της Βουλής είπε με ειρωνική διάθεση: “Χαίρομαι γιατί στην υπόθεση αυτή βρήκατε μία θέση και για εμένα. Παρότι δεν μπόρεσε ο ένας από τους τρεις μάρτυρες που ψέλλισε κάπου το όνομά μου να αφηγηθεί για εμένα μία ιστορία που να έχει ενδιαφέρον. Μία ιστορία με βαλίτσες τσάντες και φακέλους. Μία πολύ μίζερη ιστορία είναι η δική μου ιστορία συγκριτικά με των υπολοίπων. Το όνομά μου υποθέτω πως μπήκε στην δικογραφία από συνήθεια. Κάποιοι δεν έχουν βάλει ακόμη μυαλό. Σας ευχαριστώ γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την δημοκρατία και το κράτος δικαίου γιατί αυτό διακυβεύεται σήμερα. Το θεμελιώδες ερώτημα «γιατί αυτό γίνεται τώρα; Έτυχε τώρα να εμφανιστούν πρόθυμοι μάρτυρες την επομένη του συλλαλητηρίου; Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Την υπόθεση Novartis την επωάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο.”. 

    Μετά προχώρησε σε μία πολύκροτη δήλωση λέγοντας: “Τα Ίμια 2 είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1. Είναι η πρώτη φορά στα 15 χρόνια διακυβέρνησης Ερντογάν που έχουμε θερμό επεισόδιο και διολίσθηση στα μεγάλα Εθνικά μας θέματα”

    Χαρακτήρισε ως “εύκολη διαφυγή, ανεύθυνη και επικίνδυνη” της κυβέρνησης ενώ στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί μία ζοφερή κατάσταση (“Οι δικαστές βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, ασκούνται διαρκώς πειθαρχικές και ποινικές διώξεις κατά δικαστών όταν η δικανική τους κρίση δεν αρέσει. Οι παρεμβάσεις της Διευθύντριας του Νομικού Τμήματος του Πρωθυπουργού πιέζει τους εφέτες να ζητήσουν την σύγκλιση της ολομέλειας για υποθέσεις. Το βαθύ κράτος μετά από πολλές δεκαετίες στεγάζεται και πάλι στην δικαιοσύνη και αυτό το έχει αναλάβει συνεργείο της τρίτης συνιστώσας της κυβέρνησης”).

    Ανέφερε και την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είπε μάλιστα στην κυβερνητική πλειοψηφία ότι “μπήκε στη γραμμή τους και αυτό δεν το αντέχουν”. Ερμήνευσε και την εμπλοκή του: “Εμένα με εμπλέκετε γιατί επαληθεύονται οι θέσεις μου και οι προειδοποιήσεις μου”. Και απάντησε και την εμπλοκή του πρώην υπηρεσιακού πρωθυουργού: “Ο Παναγιώτης Πικραμμένος αναρωτήθηκε γιατί στοχοποιήθηκε. Γιατί εκφράζει στην δικαιοσύνη μία άλλη άποψη, μία άποψη αντίστασης.”, για την εμπλοκή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργού: “Ο Γιάννης Στουρνάρας γιατί έχετε φαγωθεί να τον διώξετε από την ΕΚΤ” και του Ευρωπαίου Επιτρόπου και πρώην υπουργού: “Ο κ. Αβραμόπουλος γιατί θέλετε να αφήσετε φεύγοντας δικό σας επίτροπό στην Ευρώπη.”

    Ως ερώτημα έθεσε το αν βρίσκονται όλοι οι υπουργοί στη δικογραφία. “Ο στόχος είναι προφανής. Διεμβολισμός της δημοκρατίας με άλλον τρόπο από αυτό που αποτύχατε να κάνετε με το ονοματολογικό. Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη έχετε στοχεύσει σε όλους όσους αντιστέκονται στο «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ”, επεσήμανε. 

    Αποτέλεσμα εικόνας για βενιζελος βουλη
     

  • Ο υπουργός Δικαιοσυνής, Νίκος Κοτζιάς, πήρε το λόγο επί προσωπικού είπε ότι ποτέ δε δήλωσε ότι πρέπει να αποδείξουν πως δεν είναι ένοχοι και διερωτήθηκε όσοι δε διάβασαν την ανακοίνωσή του, δε διάβασαν ούτε την διάψευσή του.
    “Αναφέρθηκε ότι είπα πως οι κατηγορούμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ένοχοι, κάτι το οποίο ουδέποτε είπα. Είπα ότι η δικαιοσύνη θα βρει ποιος είναι ένοχος και ποιος αθώος. Αυτό ενόχλησε;”
    Αποτέλεσμα εικόνας για κοτζιας νικος βουλη

     
  • Μάριος Σαλμάς: Σε μία νύχτα έγινα στόχος όλων τον πολυεθνικών – Ο τζίρος της Novartis υποχώρησε επίσης σε μία νύχτα

    Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμας, προσερχόμενος στο βήμα της Βουλής δήλωσε: “Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο γιατί είμαι αυτός και ο μόνος από τον οποιο έμαθε η ελληνική πολιτεία, δικαιοσύνη και λαός ότι η εταιρεία Novartis χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές στη χώρα μας. Αθέμιτες πρακτικές σε επίπεδο γιατρών και δημοσίων στελεχών της διοίκησης (…)  Δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα έφθανα να απολογούμαι και εγώ γι αυτό το θέμα. Θα κάνω υπομονή για να λαμψει η αλήθεια. Έχω κάνει πολλούς και δυνατούς εχθρούς στον χώρο του φαρμάκου”. Δήλωσε ότι “εάν είμαι μέρος της λυσης του προβλήματος καλώ τους πολίτες να με εμπιστευτούν. Δεν θα μπω στον πειρασμό να αντικρούσω τις αοριστίες των καταθέσεων”. 

    Δήλωσε, επίσης, ότι είναι βέβαιος πως είναι γνωστό ότι μόνο καλό έκανα στην Ελλάδα, ότι δεν έλαβε καμία απόφαση που ζημίωσε το κράτος ή τους πολίτες, ότι δε δωροδοκήθηκε, ότι δεν φοβήθηκε όταν συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα συμφέροντα στο χώρο της υγείας. Χαρακτηριστικά είπε: “Συγκρούστηκα και έχασα”. Ως παραδείγματα παρέθεσε: “Δεν έχω πάει ως γιατρός ούτε ένα ταξίδι πληρωμένο από φαρμακευτική εταιρεία. Ανέλαβα τον ΕΟΠΥΥ μόλις οκτώ ημέρες απ ότι ανέλαβα. Παρέλαβα έναν οργανισμό με έλλειμμα, με τα φαρμακεία κλειστά, με απλογραφικό σύστημα. Παρέδωσα έναν οργανισμό με έλλειμμα μειωμένο”. 

    Υπενθύμισε ότι καθιέρωσε νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων το οποίο ισχύει έως σήμερα. “Σε μία νύχτα έγινα στόχος όλων τον πολυεθνικών. Ο τζίρος της Novartis υποχώρησε επίσης σε μία νύχτα, κάτι που σήμανε συναγερμό στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ελβετία”, τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός. Σχετικά με τη διάταξη επί των ημερών του ανέφερε: “Με τρεις λέξεις που προσέθεσα στην διάταξη δεν υπήρξαν αυθαίρετες αυξήσεις. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε προς τιμή του ότι ο Σαλμάς κράτησε μία σειρά φαρμάκων χαμηλότερα από εκεί που θα έπρεπε να είναι. Μεσοσταθμικά οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκε κατά 40% στη θητεία μου”. 

    Προσέθεσε ότι το 2013 μετά την υπουργική του απόφαση 700 σελίδων σταμάτησε η αγορά από τα ασφαλιστικά ταμεία των φαρμάκων στις τιμές λιανικής και η απόφασή του “χάλαγε την πολιτική τιμολόγησης των πολυεθνικών, με αρκετές φαρμακοβιομηχανίες να περιορίζουν επίτηδες τις ποσότητες των φαρμάκων στην Ελλάδα” ενώ υπήρχαν δημοσιεύματα στον ξένο και εγχώριο Τύπο που με έθεταν ως στόχο. “Έβαλα πρόστιμα σε οκτώ πολυεθνικές εταιρείες. Άλλαξα τις τιμές γνησιότητας στα κουπόνια των φαρμάκων, ώστε να γνωρίζουμε που βρίσκεται κάθε κουτί”, επέμεινε ο Μάριος Σαλμάς. “Το Πόθεν Έσχες μου έχει ερευνηθεί εξονυχιστικά. Δεν έχω λογαριασμούς στο εξωτερικό. Στα 30 μου ήμουν ο νεότερος Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών”, υπογράμμισε.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε: “Δεν έδινα ποτέ σημασία στο χρήμα. Θα αφήσω τη σημερινή μου ομιλία παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές γιατί ενώ είσαι αυτός που τα άλλαξες όλα μπορεις να γινεις και εν δυνάμει κατηγορούμενος από μία κατάθεση ενός ανώνυμου μάρτυρα. Δεν έχω καμία αντίρρηση να με παραπέμψετε. “. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για μαριος σαλμας
     

  • Ο Παύλος Πολάκης ανταπάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη και είπε: “Τα στοιχεία που ανέφερα είναι τα πραγματικά. Τα άλλα είναι κοπτοραπτικές (…) Τη λάσπη στη γυρίζω, δεν είμαστε το ίδιο και δεν θα γίνουμε ποτέ”
     
  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε το λόγο επί προσωπικού για απαντήσει στον Παύλο Πολάκη και είπε: “Το κατηγορητήριο που έχετε στα χέρια σας λέει ότι εγώ πήρα τα δύο εκατ. 30/9. Ο κ.Πολάκης άθροισε τα εκατομμύρια μέχρι το Δεκέμβριο. Δηλαδή, σύμφωνα με αυτή τη λογική. εγώ πήρα τα χρήματα προκαταβολικά, πριν τα πάρει η Novartis”. 

    Αποτέλεσμα εικόνας για πολακης γεωργιαδης
     

  • Παύλος Πολάκης: Φτιάξατε μία σειρά από νόμους για να μοιράσετε την πίτα

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, προσερχόμενος στο βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε όσα ακούει από τον κόσμο και διερωτήθηκε αν θα πάει κανένας φυλακή. “Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι για πρώτη φορά υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν δίνει κάλυψη”, υπογράμμισε. Χαρακτήρισε το σημερινό ως την κορυφή ενός απο τα τρία παγόβουνα στα οποία προσέκρουσε και βούλιαξε η χώρα. “Το 30% της δημόσιας δαπάνης και το 40% της ιδιωτικής δαπάνης αποτελούν μαύρο χρημα υπερτιμολογούμενων φαρμάκων”, εκτίμησε. “Κάποιοι τολμούν να μιλούν για σκευωρία και κάνουν και μηνύσεις. Να μηνύσετε τους βουλευτές το 2010 που κατέθεσαν επερώτηση στον τότε υπουργό Υγείας, όπου μιλούν για κατασπατάληση χρήματος”, είπε σε υψηλούς τόνους ο Παύλος Πολάκης. 

    “Πως και ποιοι διασφάλιζαν την ομαδική τύφλωση όσων είχαν την ευθύνη για τις αγορές. Την ερώτηση την κάνουν βουλευτές της ΝΔ. Θα πρέπει να μηνύσετε και τον κ. Σαλμά, ο οποίος 26/5/2014 λέει ότι ο κ. Γεωργιάδης με το που ανέλαβε ανέβασε την τιμή σε εκατοντάδες φάρμακα”, είπε εμφατικά. Χαρακτήρισε το σκάνδαλο της Novartis ως παγκόσμιο αλλα επεσήμανε ότι έχει μία ιδιαίτερη ελληνική πτυχή. Κι αυτό διότι η Ελλάδα ήταν τιμή αναφοράς σε πρώτη φάση 29 χώρες και σε δεύτερη φάση 50 χώρες. Άρα μία υψηλή τιμή εδώ μεταφράζονταν σε υψηλή τιμή αναφοράς και για άλλες πολλές χώρες. 

    Χαρακτήρισε, επίσης, ως σύγκρουση συμφερόντων την αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis. “Δεν μειώσατε τίποτα. Μεταφέρατε τη μείωση της δαπάνης στις εισφορές των ασθενών. Δεν πειράξατε ούτε μισή τρίχα του μηχανισμού που δημιουργούσε την υπερτιμολόγηση. Φτιάξατε μία σειρά από νόμους για να μοιράσετε την πίτα”, είπε κατηγορώντας την αντιπολίτευση. 

    Κατηγόρησε, επιπλέον, τον Άδωνι Γεωργιάδη για μικροπολιτική χρησιμοποιώντας τον θάνατο της μικρής Μελίνας.

    Ολοκλήρωσε χτυπώντας το χέρι στο βήμα και λέγοντας: “Εμείς θα το φθάσουμε μέχρι το τέλος, δεν υπάρχει πεδίο συνδιαλλαγής, για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό σαυτή τη χώρα και κάποιοι έχουν τρομοκρατηθεί. Τόσο που προσπαθούν να πατήσουν στο θάνατο ενός κοριτσιού. Κι αυτό είναι ντροπή”.Αποτέλεσμα εικόνας για πολακης βουλη
     

  • Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσυνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, παίρνοντας το λόγο επί προσωπικού, κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι διαστρεβλώνει τα λόγια του και δήλωσε ότι: “αυτό που είπα ήταν να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου, αν ανοίξουν και μερικών άλλων”.
    Αποτέλεσμα εικόνας για δημήτρης παπαγγελόπουλος
     
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Πασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει αυτή τη σκευωρία

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis ανεβαίνοντας στο βήμα είπε: “Δεν είναι μία ευχάριστη ημέρα για εμένα σήμερα. Η φασαρία μου αρέσει και δεν την έχω αρνηθεί ποτέ. Αντιλαμβάνομαι ότι στο χώρο της πλειοψηφίας δεν έχω πολλές συμπάθειες. Ας ακούσουν αυτά που έχω να πω με εμπιστοσύνη και να βγάλουν από επάνω μου όλη αυτή τη συκοφαντία”. Και συνεχίσε: “Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θεωρεί ότι οι πολιτικοί τα παίρνουν. Άρα θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στη ζωή μου για να πείσω για το αντίθετο. Διαφωνώ με το θέμα της παραγραφής. Θέλω να δικαστώ και φαντάζομαι ότι και ο κ. Κουρουμπλής θα ήθελε να κάνει το ίδιο”. Κάλεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να ζητήσει να έρθει στην επιτροπή και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή, αφού “ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι όποιος μιλά για παραγραφή είναι ένοχος, και τώρα οι μόνοι που μιλούν για παραγραφή είστε εσείς”. 

    Αναφέρθηκε και στο σημερινό υπουργό Υγείας: “Ένα φάρμακο επί της δικής μου θητείας ανέβηκε στα 18 από 15 ευρώ. Αυτό είναι το σκάνδαλο για εμένα. Θεωρώ έντιμο άνθρωπο τον κ. Ξανθό. Κύριε υπουργέ ο υπουργός αποφασίζει για τις τιμές των φαρμάκων; Η εφημερίδα των Συντακτών μου έκανε την τιμή να με έχει πρωτοσέλιδο”. “Τουλάχιστον 11 φάρμακα έχουν αυξηθεί επί της πρώτης φοράς αριστεράς. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει σκάνδαλο σε αυτό. Δεν καθορίζετε εσείς τις τιμές όπως δεν τις καθόριζα και εγώ΄”, προσέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. “Εσεις δεν βάζετε νέα φάρμακα της Novartis στη λίστα; Ο κ.Ξανθός έχει βάλει ήδη 14 νέα φάρμακα της Novartis.. Φαντάζεστε να λέμε για όποιον υπουργό βάζει νέα φάρμακα στη λίστα ότι τα πήρε;“, διερωτήθηκε. 

    Χαρακτήσε την προστατευόμενη μάρτυρα ως ψευδομάρτυρα, συγκεκριμένα είπε: “Κατηγορούμαι ότι δήθεν βρήκα 65 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τη Novartis. Η πρώτη κατάθεση δεν λέει πότε τα πήρα αλλά ότι τα πήρα γενικώς. Στην τελευταία της κατάθεση αποφάσισε η ψευδομάρτυρας ότι τα πήρα, το θυμήθηκε μετά από τέσσερις μήνες (…) Εάν η κυρία εισαγγελέας είχε απλά ζητήσει πληρωμές του ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει το ψέμα στην κατάθεση της μάρτυρος”. 

    Αναφέρθηκε και στον φερόμενο ως εμπλεκόμενο Γιάννη Στουρνάνα: “Η Novartis το 2017 έχει πάρει 60 εκατ. Άρα για να καταλάβετε κατηγορούμε ότι πήρα δύο εκατ. εγώ και ένα εκατ. ο κ. Στουρνάρας για τα… φανταστικά 65 εκατ. ευρώ“. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis τα τελευταία 15 χρόνια είναι επί της δικής του θητείας, κατ επέκταση είναι αστείο να έχει πληρωθεί για κάτι το οποίο η Novartis δεν έχει εισπράξει. Με ειρωνικό τόνο ανέφερε ότι “η μάρτυρας λέει ότι επιλέχθηκε το Harvard γιατί από εκεί αποφοίτησε ο Αντώνης Σαμαράς”… “Το βίντεο που έχει ανεβάσει ο Βαξεβάνης το βλέπω και πεθαίνω στα γέλια. Ο Γεωργιάδης με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα – λέει ο Βαξεβάνης- πληρώνονταν για να βάλουν τα φάρμακα της Novartis στη λίστα”, είπε χαρακτηριστικά.

    Ισχυρίστηκε ότι “είναι δυνατόν να εκδίδεται δελτίο τιμών χωρίς να έχει αυτός που το υπογράφει να έχει την αρμοδιότητα. Γι αυτό που κατηγορούμε την ευθύνη την είχε ο κ. Μπέζας. Φυσικά αυτό το δελτίο δεν έχει τίποτα το καλό, πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι”. Συνέχισε την επίθεση στον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας ότι είναι καλός στο να πετάει λάσπη, και ότι είναι ντροπή αυτό που κάνει η κυβέρνηση. Απευθυνόμενος στον κ. Ψαριανό για την ένταση που έχει είπε ότι έρχεται μετά απο δέκα στο κοινοβούλιο -που δεν τον έχει κατηγορήσει κανείς για το ήθος του- και του λένε αυτά τα πράγματα και εκφοβίζουν τη γραμματέα του. 

    Υποστήριξε ότι στη δική του θητεία υπήρχαν οι χαμηλότερες δαπάνες ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον νόμο που έριξε τις τιμές των φαρμάκων, τις τιμές 7.559 φαρμάκων στα 9.000 φάρμακα. “Αντίθετος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Φρουζής ως επικεφαλης του ΣΦΕΕ”, είπε. Κατήγγειλε ότι “25 φορές τη μέρα μιλούσε ο Παπαγγελόπουλος με την Τουλουπάκη στο τηλέφωνο και έτσι μάθαινε τις καταθέσεις, αν δεν τις έστηνε κιόλας”

    Ανέφερε και την υπόθεση της μικρής Μελίνας από την Κρήτη που έφυγε σε ηλικία 4 ετών σε κρατικό νοσοκομείο και κατηγόρησε τον κ. Πολάκη και κατήγγειλε ότι τα πορίσματα για τον θάνατο του παιδιού βρίσκονται κλειδωμένα στα συρτάρια της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας δίοικησης, κ. Παπασπύρου.

    Κατέληξε ότι Πασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει αυτή τη σκευωρία και απαίτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου. Ζήτησε να ψηφίσουν ναι στην προανακριτική σε ό,τι τον αφορά γιατί θέλει να πάει στο δικαστήριο και να δικαστεί

     

  • ΝΔ: “Δεν θα νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία που επιλέχθηκε”
    Αποτέλεσμα εικόνας για νεα δημοκρατια
    Ανώτατη κομματική πηγή της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: “Βλέπω πολλά κατεβασμένα κεφάλια από την πλευρά της πλειοψηφίας και ενδιαφέρουσες απουσίες που δεν περίμενα (…) Οταν αναλαμβάνεις να κόψεις και να ράψεις στα μέτρα σου τις κατηγορίες πρέπει να είσαι παρών”, υπονοώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργός.
    Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη προανήγγειλαν την αποχή από την αποψινή ψηφοφορία για την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή των 10 πολιτικών προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis. Η ΝΔ ζητούσε μία κάλπη και όχι δέκα, αίτημα το οποίο δεν υπερψηφίσθη απο την πλειοψηφία.  
     
  • Ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, δήλωσε ότι ποτέ δεν περίμενε να κληθώ γιαυτή την υπόθεση και ότι από αυτά που θα πει θα γίνει κατανοητό είναι εξοργισμένος. “Για τις πολιτικές μου επιλογές δέχτηκα μια πρωτόγνωρη σε ένταση κριτική, ύβρεις, απειλές κλπ. Ήταν η περίοδος που δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε, με ηθικούς αυτουργούς όσους ανέδειξαν το κίνημα των αγανακτισμένων”, τόνισε. Φέρομαι να εμπλέκομαι στην υπόθεση με βάση μια γελοία αναφορά ενός μάρτυρα. Είμαι απόλυτα καθαρός,. Ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχω με αυτό ή άλλο σκάνδαλο. Οι λογαρισμοί μου είναι στη διάθεσή σας. Δεν θα με βρείτε εμπλεκόμενο πουθενά (…) Δεν υφίσταται τεκμήριο αθωότητας όταν τα ονόματα των εμπλεκομένων βγαίνουν Κυριακή και τη Δευτέρα βγαίνουν κορυφαίοι υπουργοί και μιλάνε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο”, εξήγησε ο πρώην υπουργός. 

    Αναγνώρισε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis και γενικά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, όπως αυτό της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης. Εκείνος μάλιστα ως υπουργός το έλεγε και το ξαναέλεγε κινδυνεύοντας να γίνει γραφικός. “Όταν ήμουν στην κυβέρνηση άσκησα τα καθήκοντά μου υποδειγματικά, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον”, επεσήμανε. Ενώ υποστήριξε το ρόλο του στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης: “Είναι απόλυτα ανακριβές ότι η τρόικα επέβαλε την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος κι εγώ, σε συνεννόηση με το Γιώργο Παπανδρέου, παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο στην τρόικα, για δραστικό περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης”. Ως μοναδική μαρτυρία εις βάρος του αναφέρει: “Η μοναδική μαρτυρία που υπάρχει σε βάρος μου είναι από μάρτυρα που ζήτησε -δεν λέει αν πήρε- 500.000 ευρώ για χρηματισμό πολιτικών”.  

    Συνέχισε ρωτώντας: “Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες μεθόδους για να σπιλώσετε ανθρώπους σαν εμένα; Το μόνο που μένει είναι να συμβάλετε στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς καμιά παραγραφή, για να μην μείνει ρετσινιά”. Και ολοκληρώντας υπογράμμισε ότι “στη δική μου θέση μπορεί να βρεθεί ο καθένας από εσάς. Όταν ακολουθούνται τέτοιες μεθοδεύσεις όπως οι σημερινές, πολλοί αθώοι μπορεί να οδηγηθούν σε αυτή τη θέση από πολιτικούς τους αντιπάλους”.
    Σχετική εικόνα
     

  • Λυκουρέντζος: “Αυτοί που σπίλωναν την πολιτική μας τώρα προσπαθούν να σπιλώσουν την τιμή μας”

    O πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος έχει ήδη αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή τον περασμένο Ιούνιο, όντας ιδιαίτερα φορτισμένος μίλησε από το βήμα της Βουλής για την φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis. “Αν αισθανόμουν την παραμικρή ενοχή, δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ (…) Δεν με αφορούν όποιες εκτιμήσεις για παραγραφή αδικημάτων. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την υπεράσπιση της τιμής μου”, υπογράμμισε. Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υποστεί έναν διασυρμό και γι αυτό επέλεξε να απαντήσει (από τη βήμα) με ευθύτητα και ειλικρίνεια.

    Είπε, ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ούτε μία απόφαση δεν υπέγραψε για την τιμολόγηση φαρμάκων και οι αποφάσεις του είναι δημοσιευμένες. “Αυτοί που σπίλωναν την πολιτική μας τώρα προσπαθούν να σπιλώσουν την τιμή μας”, είπε ο πρώην υπουργός Υγείας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, “ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ των φαρμακευτικών δεν θα επέτρεπε μεροληπτική μεταχείριση υπέρ κάποιας”. Δεν αναφέρεται το όνομά του στα στοιχεία του FBI αλλά ένας μάρτυρας λέει ότι προωθούσε προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας (“Όχι μόνο δεν το έκανα, αλλά παρακολουθούσα κάθε εξέλιξη για να κρατήσω τη φαρμακευτική δαπάνη στα οριζόμενα από το Μνημόνιο επίπεδα”, προσέθεσε).

    Σε υψηλούς τόνους δήλωσε: “Θέτω στη διάθεση της δικαιοσύνης τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς, το απόρρητο των επικοινωνιών μου, τα emails μου, το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών μου και το άνοιγμα του σπιτιού μου. Όλα στο φως, δεν φοβάμαι τίποτα, δεν έχω κάνει τίποτα”. Επεσήμανε ότι δεν άλλαξε ποτέ στη ζωή καθ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, μίλησε για τα ιδεολογικά του ερείσματα και επανέλαβε ότι επιμένει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ότι δεν θα ανεχθεί με κανέναν τρόπο τη σπίλωση του ονόματός του.  
    Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρέας λυκουρέντζος βουλη
     

  • Παναγιώτης Πικραμμένος: “Εύχομαι να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία”

    Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, με έντονη συναισθηματική φόρτιση μίλησε από το βήμα της Βουλής. Αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και ουδέποτε έλαβε χρήματα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα καμίας εταιρείας. Χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες. “Κατακλύζομαι από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης”, είπε. “Ειλικρινά περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου. Γιατί δεν αφήσαμε τότε τη χώρα να χρεωκοπήσει. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά”, υπογράμμισε με καταφανή την ένταση που είχε. Και ξεκαθάρισε ότι “επί πρωθυπουργίας μου δεν καταβλήθηκαν χρήματα στις φαρμακευτικές. Δώσαμε μόνο χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία”. 

    Συνέχισε λέγοντας “διερωτώμαι ειλικρινά πώς μπορεί να ισχυριστεί ακόμα και ο πιο κακόπιστος ότι διεκόλυνα την αποπληρωμή χρεών προς τη Novartis. Όσα καταθέτει ο μάρτυς έχουν σκοπό να βλάψουν την τμή & την υπόληψή μου για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω”. Κατεβαίνοντας από το βήμα της Βουλής δήλωσε “εύχομαι να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία”.Σχετική εικόνα
     

  • Γιάννης Στουρνάρας: Όσα γίνονται είναι για το Δελφινάριο

    O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, όπως και η σύζυγός του, Λίνα Νικολοπούλου τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής δηλώνονταε εξ αρχής ότι δεν ήταν σίγουρος αν θα μιλούσε ή αν θα έστελνε υπόμνημα. Ωστόσο, επέλεξε να παραστεί γιατί η απουσία του από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένα. Τόνισε ότι είναι εδώ για να επιβεβαιώσει την ανεξαρτησία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και για τη σύζυγό του που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, καθώς η σύζυγός του και η εταιρεία της έχουν συκοφαντηθεί χυδαία. Για την εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου είπε: “Ουδέποτε η MindWork έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν”.

    Όσον αφορά την άσκηση δίωξης εις βάρος του πρότεινε τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ενδεχόμενο αδίκημα της δωροδοκίας, που θα το εξεταστεί και θα το σταλθεί στην Ολομέλεια.Είπε ότι ζητάει εδώ και εβδομάδες να του δείξουν τις αποφάσεις μου αλλά δεν υπάρχουν. “Οι αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Ζητώ να συγκροτηθεί η επιτροπή ώστε να διερευνηθούν”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενδεικτική είναι η δήλωσή του πως όσα γίνονται είναι για το Δελφινάριο. Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης στουρναρας βουλη
     

  • Επεισόδιο μεταξύ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και Άδωνι Γεωργιάδη με αλληλοκατηγορίες. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για παπαγγελοπουλος δημητρης Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργιαδης παπαγγελοπουλος
     
  • Ο Χαράλαμπος Αθανασίου πήρε το λόγο και απαντώντας σε σχετική αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ποτέ δε παρενέβη να μιλήσει στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 
     
  • Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ξεκαθάρισε ότι ως εισαγγελέας τήρησε με τη μεγαλύτερη δυνατή ευλάβεια την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και τώρα. Αν και αυτό αυτό κατακρεουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά σε βάρος τόσο του ιδίου όσο και των προστατευόμενων μαρτύρων. Ωατόσο, διευκρίνισε ότι η δήλωσή του ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ελληνικού κράτους, δεν αναφερθηκε στον κ.Σαμαρά. Επικαλέστηκε και την επιστολή παραίτησης της εισαγγελέως κ. Ράικου στην οποία είχε χαρακτηρίσει ως κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας.
    “Απειλούνται ευθέως, με σκοπό να τρομοκρατηθούν, δικαστικοί λειτουργοί, μάρτυρες, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός”, υπογράμμισε ο υπουργός. Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε στον Αντώνη Σαμαρά, αναφέροντας ακόμη και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την φημολογία εκείνης της εποχής για τους λόγους. Ενώ διερωτήθηκε “Κύριε Σαμαρά, προσπαθείτε να συνδέσετε τη δημιουργία σκευωρίας με το Μακεδονικό. Πώς εξηγείτε να γνωρίζω μήνες πριν, όταν λέτε ότι έστηνα τη σκευωρία, ότι θα γίνει συλλαλητήριο;”. Μάλιστα είπε: “Είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή, και άλλα που προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους. Τι εννοεί ο κ.Σαμαράς όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι τέλους; Ελπίζω να μην εννοεί τη φυσική μας εξόντωση.”
    Σχετική εικόνα 
     
  • Ο Γιώργος Μαυρωτάς διερωτήθηκε “Γιατί δεν ήρθαν από την πρώτη στιγμή στη Βουλή αμελλητί οι καταθέσεις;
    Γιατί δεν κλήθηκε να καταθέσει ο κ.Φρουζής; Γιατί ο κ.Κουρουμπλής δεν είναι μαζί με τους 10, αφού το όνομά του είναι στο παραπεμπτικό;”. “Το όλα στο φως να το θυμηθείτε και όταν θα έρθει στη Βουλή η δικογραφία για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία από τον κ.Καμμένο”, τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού. Τάχθηκε κι εκείνος υπέρ της σύστασης της επιτροπής για να μην υπάρχουν αμφιβολίες. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος μαυρωτας βουλη
     
  • Ο Μάριος Γεωργιάδης αποδέχθηκε την ύπαρξη σκανδάλου αλλά επεσήμανε ότι υπάρχουν σαφεις διαχρονικές ενδείξεις του σκανδάλου Novartis και εκτίμησε ότι κάποιες ενδείξεις περιμένουν κρυμμένες σε ένα συρτάρι. Αναφερόμενος στο συλαλλητήριο είπε για το ξαφνικό ενδιαφέρον σήμερα καθώς βολεύει η συγκυρία μεταξύ πολιτικών αντιπάλων. Αναφέρθηκε και στην περίοδο Βαρουφάκη που -σύμφωνα με τον Μ. Γεωργιάδη- στοίχισε όσο όλα τα μνημόνια, 200 δισεκατομμύρια ευρώ και κατέθεσε στη Βουλή δημοσίευμα με δηλώσεις του Τόμας Βίζερ. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για μαριος γεωργιαδης βουλη
     
  • Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπόμνημα κατέθεσε στη Βουλή ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφορικά με την υπόθεση Novartis. Σε αυτό, το οποίο θα αναγνωσθεί εν συνεχεία, μεταξύ άλλων αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες:

    «Πρέπει επίσης να συζητήσουμε, εάν η όποια ενδεχόμενη παράνομη δραστηριότητα της εταιρείας αυτής στην Ελλάδα, άρχισε απότομα το 2006, όταν ανέλαβα υπουργός Υγείας, και διεκόπη ομοίως απότομα την 26η Ιανουαρίου 2015 και έκτοτε, εξαφανίσθηκε για πάντα, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με τις καταθέσεις τους», θα αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο Έλληνας επίτροπος σημειώνει ότι κατέθεσε εις τον εποπτεύοντα την Εισαγγελία Διαφθοράς Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου εμπεριστατωμένο αίτημα, ζητώντας να εφαρμόσει το νόμο, ως αποκλειστικά αρμόδιος και να ανακαλέσει άμεσα, τον χαρακτηρισμό των μαρτύρων ως προστατευόμενων, προκειμένου αυτοί και οι συνεργοί τους αποκαλυπτόμενοι «να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να απολογηθούν για τα εναντίον μου εγκλήματά τους».

    Ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτει πως μόνο έτσι πρέπει προκειμένου να εξηγήσουν οι «μάρτυρες» αυτοί με ποιον τρόπο αποφάσισαν, όλως αιφνιδίως τον Νοέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018 να προσέλθουν κατ επανάληψη, «αυθορμήτως», όπως υποθέτει, ενώπιον της κυρίας εισαγγελέως Διαφθοράς, για να καταθέσουν επί γεγονότων και πολιτικών του έτους 2006 μέχρι και του έτους 2009.

    Και μάλιστα -υπογραμμίζει- θα πρέπει να εξηγήσουν, γιατί δεν το έπραξαν προηγουμένως, αφού υποτίθεται γνώριζαν τα όσα κατέθεσαν, κάποια εκ των οποίων θεμάτων είχαν ήδη εξετασθεί ενδελεχώς πριν από τέσσερα χρόνια από την ίδια Εισαγγελία Διαφθοράς, από δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, η δεύτερη από τις οποίες βρίσκεται για καιρό σε λειτουργία και από κάθε άλλης μορφής αρχή και υπηρεσία.
    Αποτέλεσμα εικόνας για δημήτρης αβραμόπουλος
     

  • Ο Νίκος Καραθανοσόπουλος είπε: “Πρώτη στόχευση είναι να συσκοτιστεί ο πραγματικός υπεύθυνος: η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών, το αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους. Δεύτερη, ο αποπροσανατολισμός από εθνικά και περιφερειακά θέματα”.
    Αποτέλεσμα εικόνας για νικος καραθανασοπουλος
     
  • Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου εκτίμησε ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε “διακαστικό τραγέλαφο”. Ζήτησε να συζητηθεί πρώτα η απιστία και μετά να καταλήξουν στο αν είναι παραγεγραμμένη του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μάλιστα, έκρινε την κυβερνητική πρόταση άκυρη λόγω διατύπωσης. “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν καταπολεμήσατε όλοι το πάρτι των φαρμακευτικών”, επέμεινε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεροληπτεί και βγάζει μονίμως εκτός την περίοδο 2004-2009 (Η περίοδος 2004-2009, επί ΝΔ, που η φαρμακευτική δαπάνη εκτροχιάστηκε γιατί δεν διερευνάται;). Παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis αλλά “η Βουλή, όμως δεν εξετάζει αυτό σήμερα, εξετάζει ενδεχόμενη εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων, όπως προκύπτει από έωλες και σαθρές καταθέσεις”. Επέμεινε κι εκείνος ότι πρόκειται για σκεωρία του Μεγάρου Μαξίμου. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για παπαθεοδωρου βουλη
     
  • Ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής είπε ότι περιμένει εδώ και 20 λεπτά από τους δύο εισηγητές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αναπτύξουν την κατηγορία και υπογράμμισε ότι “δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για φαρμακευτική δαπάνη” και αιτιολόγησε ότι δεν ακούσαμε τίποτα “γιατί πρόκειται για σκευωρία”. Ενώ για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης υπεραμύνθηκε της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ (πχ ηλεκτρονική συνταγογράφηση, περιορισμός συνταγογράφησης ανά ιατρο, κτλ) την οποία η σημερινή κυβέρνηση δε στήριζε και καταψήφιζε. “Σήμερα αξιολογούμε την πρόταση που φέρνετε εσείς. Το τι θα εξετάσουμε θα το αποφασίσουμε εμείς”, είπε ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στην παραγραφή ή μη της απιστίας, η οποία αφορά και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Σύμφωνα με το Μάκη Βορίδη, η δικογραφία δεν περιλαμβάνει στοιχεία, καταθέσεις ή εμπλοκή πολιτικών και γι αυτό συμφέρει τη ΝΔ ενώ την κυβέρνηση όχι. 
    Κρατώντας υψηλούς τόνους ο πρώην υπουργός είπε ότι “οι μάρτυρες χαρακτηρίστηκαν προστατευόμενοι με βάση άρθρο/παράγραφο που αφορά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που δεν έχουμε. Η διάταξη που θα το επέτρεπε προϋποθέτει και έγκριση του αντιεισαγγελέα, που έγνε στις 9/2, αφού είχε έρθει η υπόθεση στη Βουλή!”. Και συνέχισε λέγοντας ότι “οι κουκουλοφόροι μάρτυρες καταθέτουν “άκουσα”, “εκτιμώ”. Το άρθρο 225 του κώδικα ποινικής δικονομίας λέει ότι πρέπει να ρωτηθεί για την πηγή της γνώσεώς του, αλλιώς δεν λαμβάνεται υπόψη η κατάθεσή του”. Συνέχισε να μιλά για σκευωρία: “Άλλος μάρτυρας ξέρει ότι δωρηδοκήθηκε ο Σαμαράς και το κατέθεσε την 5η φορά που κατέθεσε! Αυτά είναι τα στοιχεία! Ντροπή, καταισχύνση, σκευωρία! Αυτή είναι η προκαταρκτική!”. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για μακης βοριδης
     
  • Ο Νίκος Παρασκευόπουλος θεώρησε ως δεδομένο ότι υπάρχει σκάνδαλο και ως ζητούμενο αν υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. “Από την προανακριτική μπορεί να προκύψει είτε εξάλειψη ευθυνών είτε παραπομπή στη δικαιοσύνη για να εξεταστούν οι ευθύνες, όπως θα γινόταν για οποιονδήποτε πολίτη”, διευκρίνισε. Αναφέρθηκε και στις μηνύσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, χαρακτηρίζοντας ως “ανατριχιαστική” τη μήνυση κατά εισαγγελέα. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για παρασκευοπουλος
     
  • Ένταση σημειώθηκε με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, και την αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

    Σύμφωνα με το Νίκο Δένδια, στα πρακτικά της Βουλής καταγράφεται ότι μετά την άρνηση της προεδρεύουσας Τασίας Χριστοδουλοπούλου να τοποθετηθεί ο κ. Αθανασίου ειπώθηκε από την ίδια “άει στο διάβολο”.

    Μετά από συνεχή αιτήματα τοποθετήθηκε επί προσωπικού για 1 λεπτό ο κ. Αθανασίου. Η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ότι κανείς δεν άκουσε αυτό που ανέφερε ο Ν. Δένδιας και ότι το άκουσαν μόνο τα πρακτικά… Η προεδρεύουσα εντέλει ζήτησε συγγνώμη και τη διαγραφή από τα πρακτικά.

    Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η άνωθεν έκφραση προοριζόταν για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά.
    Η κα Χριστοδουλοπούλου «διαολόστειλε» τον κ. Αθανασίου - η συγγνώμη της & η διαγραφή από τα πρακτικά, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

  • Απερρίφθη κατά πλειοψηφία από τη Βουλή το αίτημα για να στηθεί μια κάλπη με ψηφοφορία δια εγέρσεως

    Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου παρέθεσε στοιχεία για την κοινοβουλευτική πρακτική σε περιπτώσεις ψηφοφοριών στο παρελθόν για τη συγκρότηση ειδικών επιτροπών προκαταρκτικής εξέτασης (Το 2011 για πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής για τους κ.κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Γιώργο Αλογοσκούφη για απιστία είχαν στηθεί δύο κάλπες. Στην υπόθεση Βατοπεδίου είχαν στηθεί έξι κάλπες. Για τη λίστα Λαγκάρντ είχαν στηθεί τέσσερις κάλπες). 

    Η Τασία Χριστοδουλοπούλου κάλεσε την ολομέλεια να λάβει υπόψη το κοινοβουλευτικό προηγούμενο και απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ενώ επικαλέσηκε το άρθρο 86 του Συντάγματος για την πρόταση σύστασης ειδικής επιτροπής και την πρόταση για δίωξη που ταυτίζονται. Επικαλέστηκε, επίσης, τον κανονισμό της Βουλής για την πρόταση άσκησης δίωξης που πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια τις πράξεις ή τις παραλείψεις επισημαίνοντας έτσι ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει στηριχθεί στο διαβιβαστικό της εισαγγελέως, το οποίο αναφέρει 10 ονόματα κορυφαίων πολιτικών και περιλαμβάνει και τις πράξεις που πρέπει να ερευνηθούν. Αναφορικά με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή απάντησε ότι αν κάποιοι βουλευτές -τουλάχιστον 30 βουλευτές- ήθελαν να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες του, θα έπρεπε να την είχαν υποβάλει αντί να κατηγορούν την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία στηρίχθηκε στο διαβιβαστικό της εισαγγελέως διαφθοράς.
    Αποτέλεσμα εικόνας για καλπες βουλη
     

  • Και ο Γιώργος Αμυράς αναφέρθηκε στον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή διερωτώμενος “πώς όμως θα δούμε την εμπλοκή πολιτικών προσώπων όταν για την περίπτωση Κουρουμπλή η κυβερνητική πλειοψηφία ήδη αποφαίνεται ότι παραγράφεται;”. Επέμεινε και εκείνος για 1 κάλπη (“Επισημαίνω τον κίνδυνο ότι οι ξεχωριστές κάλπες έχουν τον κίνδυνο να μετατραπούν σε αφίσες με ονόματα και από κάτω ένα “ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ”). 
    Αποτέλεσμα εικόνας για αμυρας βουλη
     
  • Ο Μάριος Γεωργιάδης -εν αντιθέσει με τους περισσότερους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης- στήριξε τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά ζήτησε κι εκείνος 1 κάλπη και όχι 10 αλλά “μετά όλοι να μπουν στη διαδικασία, να ψηφίσουμε ξεχωριστά και ονομαστικά για την καθένα”. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργιαδης ενωση κεντρωων
     
  • Ο Γιώργος Λαζαρίδης υπεραμύνθηκε των 10 καλπών καθώς όπως είπε “ο καθένας είναι διαφορετική περίπτωση και διαφορετικές οι χρονικές περίοδοι, ορθώς έχουμε 10 κάλπες”. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για λαζαριδης ανελ βουλη
     
  • Ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε τη “διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι τέλους”. Και είπε χαρακτηριστικά ότι “εμείς λέμε να πάει κανονικά η διαδικασία, μέχρι τέλους, για όλους, όχι μόνο για όσους αναφέρονται. Θα κληθούν μάρτυρες. Αν στην πορεία προκύψουν κι άλλα πρόσωπα, να κληθούν, από όποιο κόμμα κι αν είναι”. “Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι η υγεία και το φάρμακο είναι στον τζόγο της αγοράς”, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
    Αποτέλεσμα εικόνας για παφιλης βουλη
     
  • Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ως πρόταση “παντελώς ανυπόστατη και άκυρη” γιατί το πρώτο αδίκημα περιγράφεται, το δεύτερο δεν περιγράφεται, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρεται με τα αρχικά του,όχι ονομαστικά”. Εκτίμησε, επίσης, ότι “δεν θα υπάρξει προκαταρκτική, με πλήρεις αρμοδιότητες”. Αναφέρθηκε και στους προστατευόμενους μάρτυρες διερωτώμενος “γιατί τους προστατεύουμε;”. Ζήτησε “προκαταρκτική για όλους, με πλήρεις αρμοδιότητες”. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για παπαθεοδωρου βουλη
     
  • Ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε ως “πρόταση συγκάλυσης” τη σημερινή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής λόγω εμπλοκής του υπουργού της κυβέρνησης Παναγιώτη Κουρουμπλή (“Ο κ.Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος; Γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες; Γιατί η πρόταση είναι προταση συγκάλυψης”). Αναφέρει μάλιστα ότι δεν περιγράφονται τα αδικήματα για τα 5 εκ των 10 προσώπων αλλά αναφέρονται μόνο αποσπάσματα της δικογραφίας. Επέμεινε στη 1 κάλπη, που αποτελεί αίτημα της ΝΔ, γιατί “σύμφωνα με την εντολή που θα δώσετε, εξετάζεται μόνο η αρμοδιότητα της Βουλής”. 
    Σχετική εικόνα
     
  • Ο Νίκος Παρασκευόπουλος πήρε κι αυτός θέση για τον αριθμό των καλπών: “Το ζήτημα που εξετάζεται εδώ δεν είναι ενιαίο ζήτημα δημόσιου συμφεροντος, αφορά ευθύνες προσώπων (…) Ο αριθμός των καλπών δεν εξαρτάται από τον αριθμό υπόπτων, αλλά από τους ψηφοφόρους, για διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου”. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος παρασκευόπουλος
     
  • Ο Γιάννης Κουτσόκος είπε ότι “οι κάλπες θα έπρεπε να είναι 12. Η υπόθεση αφορά την πολιτική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένων των Π.Κουρουμπλή & Α.Ξανθού. Θέλουμε προανακριτική επί της ουσίας”.
    Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσουκος βουλη
     
  • Η Τασία Χριστοδουλοπούλου απάντησε στο Νίκο Δένδια ως προεδρεύουσα λέγοντας ότι “ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι μόνο για παρεμπίμπτοντα ζητήματα μπορούμε να συζητήσουμε”. Ο Νίκος Βούτσης πήρε το λόγο και απάντησε ότι “το ζήτημα που τέθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων ήταν αν θα υπήρχε δικαίωμα ή υποχρέωση των 10 εμπλεκόμενων στην υπόθεση να ψηφίζουν για τους υπόλοιπους. Γι αυτό οι κάλπες είναι 10“. 
     
  • Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Δένδιας ζήτησε από την Ολομέλεια, ως κυρίαρχο όργανο, αυτοτελώς, να αποφασίσει να υπάρχει μία κάλπη. Χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θλιβερή τη σημερινή διαδικασία και γιατί κατηγορούνται συνάδελφοι αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο εισάγεται. “Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε υπολήψεις είναι να υπάρχει μία κάλπη”, επεσήμανε και συνέχισε διερωτώμενος “εάν αυτή η επιτροπή καταλήξει ότι υπάρχει ευθύνη 11ου, 12ου ή 13ου προσώπου, τι θα γίνει; Γιατί περιορίζουμε την επιτροπή με τις 10 κάλπες;”. Αναφέρθηκε και στον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή λέγοντας ότι “στην απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, που αφορά 10 και όχι 11 πρόσωπα, προφανώς δεν περιλαμβάνεται ο κ.Κουρουμπλής”. Και προσέθεσε: “Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων δεν δεσμεύει τη Βουλή. Η Βουλή μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά”.
    Αποτέλεσμα εικόνας για νικοσ δενδιας βουλη
     
  • Ξεκίνησε η Ολομέλεια με προεδρεύουσα την Τασία Χριστοδουλοπούλου.
     
  • Αναλυτικό άρθρο για το σκάνδαλο Novartis δημοσιεύεται στη ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

    Το ρεπορτάζ φέρει τον τίτλο «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του κράτους» και επισημαίνει ότι αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται από την ελληνική κυβέρνηση.

    Το περιοδικό παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης, αναφέρεται στη μυστική ψηφοφορία για την προανακριτική που θα γίνει στη βουλή και επισημαίνει: «Σε πολυάριθμες συζητήσεις, γιατροί και ειδικοί δήλωσαν προς το Spiegel ότι οι παράνομες πρακτικές είναι εδώ και χρόνια ο κανόνας στη φαρμακοβιομηχανία. Με δωροδοκίες δίνονταν κίνητρα για τους γιατρούς να συνταγογραφούν συγκεκριμένα φάρμακα. Οι πληρωμές γίνονταν με διάφορους τρόπους, από μετρητά σε φακελάκια μέχρι πληρωμένες διακοπές ή άλλα δώρα. 
    Περισσότερα εδώ
    Ευνοεί το σκάνδαλο Novartis τον Τσίπρα;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
     

  • O Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο γνωστοποιεί ότι θα απουσιάζει από τη διαδικασία για ανεξάρτητους λόγους.
    Χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ττην εκπομπή «Ιστορίες» με τον Αλέξη Παπαχελά και τη Σία Κοσιώνη εμφανίστηκε ανοικτός σε κάθε έρευνα σε ό,τι αφορά τον ίδιο και τους συνεργάτες του για την υπόθεση της Novartis.
    «Ξεκάθαρα λέω πως σε ό,τι με αφορά (…) πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και στην πολιτική μου ζωή», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.
    Περισσότερα εδώ
    Αποτέλεσμα εικόνας για δημήτρης αβραμόπουλος

     
  • Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis και γι αυτό θα κάνει οτιδήποτε μπορεί και προβλέπεται θεσμικά. Αυτό θα επισημάνει και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σήμερα. Θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις για την φαρμακευτική δαπάνη, την ειδική μεταχείριση συγκεκριμένων εταιρειών από κυβερνήσεις του παρελθόντος και τις ειδικές σχέσεις της οικονομικής ελίτ του κλάδου με στελέχη του παλαιού πολιτικού συστήματος.

    Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει και στη Νέα Δημοκρατία για τις κατηγορίες της περί “σκευωρίας” ενώ καταλογίζει “επιχείρηση τρομοκράτησης” των προστατευόμενων μαρτύρων. Βάσει των ίδιων πηγών, θα στηλιτεύσει και τις “ευθείες παρεμβάσεις” στη δικαιοσύνη. 

    Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας βουλη
     

  • Η κυβέρνηση επιμένει η μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αργά τη νύχτα να γίνει σε 10 κάλπες, μία κάλπη για κάθε πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Η αντιπολίτευση, κυρίως η Νέα Δημοκρατία αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ζητούν 1 κάλπη κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τη ΝΔ, η παραπεμπτική πρόταση σε αυτό που καλείται η Ολομέλεια να αποφανθεί δε συνδέει τα αδικήματα με τα πρόσωπα, άρα δεν αιτιολογείται το στήσιμο για 10 κάλπες.
     

Facebook Comments